Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin, η βαριά διόρθωση και η τεχνική εικόνα

Η απώλειες του κρυπτονομίσματος και τι αποκαλύπτει το διάγραμμα για την πορεία του. Τι είναι πως λειτουργεί το Enjin Coin που κατάφερε να τριπλασιάσει την αξία του σε μία μόλις ημέρα!

Το Bitcoin, η βαριά διόρθωση και η τεχνική εικόνα
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η προχθεσινή απότομη διόρθωση του Bitcoin παρέσυρε όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων, τρομάζοντας αρκετούς traders. Όσο και αν μας έχει συνηθίσει το Bitcoin σε συναρπαστικές διακυμάνσεις, το να χάνει το 10% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο μέσα σε λίγες ώρες, δεν είναι κάτι που αποδέχονται όλοι ψύχραιμα.

Ωστόσο, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, στάθηκε στο αναμενόμενο σημείο. Η πράσινη γραμμή στήριξης όχι μόνο λειτούργησε αποτρεπτικά προς την συνέχιση της πτώσης, αλλά βοήθησε στο να έχουμε αναπήδηση κατά 1,8%.

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Θα έχει συνέχεια αυτή η αντίδραση ή θα διασπάσει την αποδειγμένα σημαντική στήριξη; Γιατί στο δεύτερο σενάριο δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο σχηματισμός δεν αφήνει περιθώρια για πολύ αισιοδοξία. Θα οδηγήσει μάλλον σε μια έστω και προσωρινή υποχώρηση.

Η έκπληξη

Το ψηφιακό νόμισμα που κέρδισε την παράσταση χθες ήταν το Enjin Coin (ENJ). Από τα 0,036 δολάρια, έφτασε τα 0,108. Σχεδόν τριπλασιάστηκε μέσα σε μια ημέρα! Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 0,096 δολάρια.
Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή η οποία απευθύνεται στην κοινότητα των gamers. Αν αναρωτιέστε τι εμπορικό ενδιαφέρον να έχουν κάποιοι πιτσιρικάδες που χτυπιούνται όλη ημέρα πάνω από τον υπολογιστή, να σας ενημερώσουμε πως μιλάμε για μια κοινότητα που περιλαμβάνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους (σχεδόν οι μισοί στην Ασία) με τζίρο 140 δισεκατομμύρια δολάρια. Ναι, δισεκατομμύρια.

Το Enjin κυριολεκτικά φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην βιομηχανία των on-line παιχνιδιών. Τι σημαίνει αυτό; Συνήθως στα on-line παιχνίδια η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείς να παίζεις για μήνες χωρίς να δώσεις καθόλου χρήματα. Αν όμως θέλεις να προχωράς τις πίστες πιο γρήγορα, αγοράζεις βοηθήματα

Για παράδειγμα, ξεκινάς ένα παιχνίδι με μονομαχίες έχοντας ένα μαχαιράκι. Μετά από κάποιες νίκες, αναβαθμίζεται το όπλο σου σε σπαθί. Μετά από επόμενες νικηφόρες μονομαχίες, σου παρέχει το παιχνίδι πανοπλία για να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τους νέους αντιπάλους. Όμως αν δώσεις κάποια χρήματα, η πανοπλία σου έρχεται πιο γρήγορα. Αν δώσεις ακόμα παραπάνω, σου δίνει και ένα δόρυ ή μπορείς να πάρεις έναν πιο δυνατό χαρακτήρα ή κάποιο μαγικό φίλτρο για να γιατρέψει τις πληγές του ήρωα σου.

Το πρόβλημα είναι πως όταν θέλεις να εγκαταλείψεις το παιχνίδι, είτε γιατί βαρέθηκες, είτε γιατί έχεις νικήσει όλους σου τους αντιπάλους, τα χρήματα χάνονται. Εδώ έρχεται το Enjin και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Πως; Αντί να αγοράζεις τα όπλα του παιχνιδιού απευθείας με δολάρια ή ευρώ, αγοράζεις τα νομίσματα τους. Κατόπιν χρησιμοποιείς τα Enjin για να αγοράσεις ότι θέλεις που αφορά το παιχνίδι. Το πλεονέκτημα ποιο είναι; Ότι όλα τα σπαθιά, τις πανοπλίες κτλ, μπορούν να πουληθούν πίσω σε άλλους παίκτες!

Και όχι μόνο αυτό. Μπορεί να έχεις αγοράσει π.χ. ένα κράνος 10€ και μετά από κάποιους μήνες που θέλεις να το πουλήσεις να κάνει 30€! Γιατί ανέβηκε η αξία του; Γιατί αν το παιχνίδι γίνει πολύ δημοφιλές και συμμετέχουν πολλοί, κάποια από τα όπλα γίνονται σπάνια, καθώς η ζήτηση αυξάνεται.

Η Enjin έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα εξελιγμένη ελεύθερη αγορά ψηφιακών όπλων, εξαρτημάτων, χαρακτήρων. Μάλιστα μπορείς να πουλήσεις αυτά που διαθέτεις -είτε τα έχεις αγοράσει με κανονικά χρήματα, είτε με χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι- και να αγοράσεις άλλα, διαφορετικού παιχνιδιού.
Φτάνει βέβαια να συνεργάζεται με τα Enjin!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v