Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κρύβει η «ηρεμία» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Περιορισμένες οι διακυμάνσεις τις τελευταίες ώρες. Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Coinbase να εντάξει και το XRP της Ripple στην πλατφόρμα της. Τα διαγράμματα δημοφιλών crypto.

Τι κρύβει η «ηρεμία» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σχετική ηρεμία επικράτησε το τελευταίο 24ωρο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 3.880 δολάρια με μικρή άνοδο 0,8%. Το Ethereum ανεβαίνει και αυτό 2%, φτάνοντας τα 140 δολάρια και πάλι, ενώ το XRP παραμένει αμετάβλητο στα 0,3222 δολάρια.

Όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα, το Bitcoin κρατάει για την ώρα την γραμμή στήριξης. Αυτό για πολλούς είναι ενθαρρυντικό. Στο κάτω κάτω ποιες είναι οι ενδείξεις για την αλλαγή της τάσης από πτωτική σε ανοδική; Να υπάρξει υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο χαμηλό. Και πραγματικά αυτό έχουμε το τελευταίο διάστημα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Με τα πράσινα βελάκια βλέπουμε τον σχηματισμό των πυθμένων που σκαρφαλώνουν. Με τα κόκκινα βελάκια, τις κορυφές που επίσης ανεβαίνουν επίπεδο. 

Αυτό που λείπει, είναι ένας αξιόπιστος σχηματισμός αναστροφής του πυθμένα. Αυτό που έχει σχηματιστεί μοιάζει περισσότερο για αδύναμη αντίδραση. Μια «σημαία» όπως το αποκαλούν στην γλώσσα τους οι τεχνικοί αναλυτές.

Το THETA (THETA) σε ζευγάρι με το Bitcoin (BTC) είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για να εξηγήσουμε τι εννοούμε ως αξιόπιστο σχηματισμό. Διέσπασε υποδειγματικά με δύναμη έναν τριγωνικό σχηματισμό, με μεγάλο όγκο. Αποτέλεσμα; Συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Ανέβηκε 30% την πρώτη ημέρα και άλλο ένα 30% μέχρι αυτή την ώρα.

Τέτοιοι σχηματισμοί υπάρχουν σε αρκετά ζεύγη νομισμάτων, κάτι που καθιστά την αγορά των κρυπτογραφημένων νομισμάτων συναρπαστική, όχι απλά ενδιαφέρουσα.

Οι ειδήσεις

Η Coinbase, το κορυφαίο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εντάξει και το XRP της Ripple στην πλατφόρμα της. Το XRP θα διαπραγματεύεται σε ζευγάρι με το δολάριο, το ευρώ αλλά και το Bitcoin.

Η Ripple θεωρείται το «μαύρο πρόβατο» στην κοινότητα του blockchain. Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που με το κρυπτονόμισμα τους επιχειρούν να παρακάμψουν τις τράπεζες, εκείνη επιδιώκει να συνυπάρξει μαζί τους. Παρόλα αυτά διαθέτει πολλούς οπαδούς που πιστεύουν στις δυνατότητες της, όπως φανερώνει η ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού, καθώς εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται μαζί με το Bitcoin και το Ethereum, στην πρώτη τριάδα των ψηφιακών νομισμάτων από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε μια ανοδική κίνηση στην τιμή του νομίσματος, η οποία όμως δεν είχε αρκετή ενέργεια για να ξεπεράσει το πράσινο κανάλι όπου είναι εγκλωβισμένο από την αρχή του χρόνου.
Η κίνηση να συμπεριληφθεί το XRP, εντάσσεται στα φιλόδοξα σχέδια της Coinbase, να εισάγει όσα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα γίνεται στην πλατφόρμα της, αρκεί βέβαια αυτά να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που έχει θέσει.

Το στοίχημα είναι τεράστιο, καθώς μέχρι τώρα καθένα από τα ανταλλακτήρια διαθέτει διαθέσιμα για trading μόλις λίγα κρυπτονομίσματα. Είναι προφανές πως η επίτευξη του στόχου θα διευκολύνει τους επενδυτές κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την ενασχόληση τους με τα κρυπτοσυστήματα και την Coinbase να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.

Μιλώντας στο CNBC σχετικά με το θέμα, ο Dan Romero, διευθυντικό στέλεχος της Coinbase, ισχυρίστηκε ότι η πλατφόρμα τους απλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, καθώς η πλειονότητα τους ζητά επιτακτικά την προσθήκη περισσότερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, το γεγονός ότι το XRP είναι από τα πιο δημοφιλή, έκανε την επιλογή αυτονόητη, παρά τις ενστάσεις, νομικής κυρίως υφής που υπάρχουν λόγω της ιδιαιτερότητας του. Συγκεκριμένα εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το κατά πόσο το XRP χαρακτηρίζεται ασφαλές.

Δεν έλειψαν οι γκρίνιες όμως. Στα αρνητικά του εγχειρήματος, είναι η φήμη πως η απόφαση είχε διαρρεύσει πριν ανακοινωθεί. Κάτι που φυσικά παραβιάζει τον νόμο περί εσωτερικής πληροφόρησης, ο οποίος στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει φωτιά, σίγουρα όμως υπάρχει πολύς καπνός. Παρατηρώντας το παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, είναι φανερό πως όντως υπήρξε αυξημένη κινητικότητα στο XRP, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση. Το ύποπτο είναι πως εκείνες τις ώρες δεν είδαμε ανάλογη αύξηση στον όγκο συναλλαγών στα υπόλοιπα μεγάλα νομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum, το EOS κτλ

Μάλλον κάποιοι πονηροί το έμαθαν πιο νωρίς και φρόντισαν να τοποθετήσουν έγκαιρα τα χρήματα τους. Αυτό αφ’ ενός μεν δεν είναι καλό για την αξιοπιστία του χώρου, αφετέρου δε δείχνει πως οι αφοσιωμένοι και έμπειροι traders έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα. Δεν χρειάζεται να έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Από τις ενδείξεις των διαγραμμάτων μπορούν να αντιληφθούν πως κάτι συμβαίνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v