Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατά της Bitfinex

Η απότομη βουτιά του Bitcoin κάτω από τις 5.000 ευρώ και τι δείχνει τώρα η τεχνική ανάλυση. Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης που έφερε συναγερμό στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατά της Bitfinex
  • Του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αγορά των crypto όπως είναι γνωστό, λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Όχι μόνο δεν έχει αργίες ή ούτε διακοπές, δεν έχει ούτε ύπνο!

Δεν έφτανε λοιπόν που πολλές από τις σημαντικές κινήσεις στην τιμή τους γίνονται τα ξημερώματα, σε ώρες που δραστηριοποιούνται οι ασιάτες trader, πιάνοντας μας κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά στον ύπνο, αυτή τη φορά χτύπησαν οι αμερικάνοι! Συγκεκριμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε απότομη υποχώρηση κοντά στο 10%, που έφερε το Bitcoin κάτω από τα 5.000 δολάρια, έστω και προσωρινά.

Έτσι λοιπόν δυσκολεύουν τα πράγματα για το Bitcoin. Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα, υποχώρησε κάτω από το ανοδικό κανάλι στο οποίο κινούνταν. Αν δεν καταφέρει να επανέρθει πάνω, δεν είναι απίθανο να το δούμε να προσεγγίζει την πράσινη γραμμή, κοντά στις 4.500 δολάρια. Παρόλα αυτά, είναι θετικό ότι η πτώση σταμάτησε πριν σημειώσει χαμηλότερο χαμηλό, όσο αφορά τις τιμές που βρίσκονται μέσα στο κανάλι.

Τι έγινε λοιπόν και οι traders αντέδρασαν με τόσο πανικό; Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James, κατηγόρησε το γνωστό ανταλλακτήριο Bitfinex ότι χρησιμοποίησε τα αποθεματικά του Tether για να καλύψει απώλειες 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον φάκελο 23 σελίδων της εισαγγελίας, η Bitfinex έστειλε αυτό το ποσό σε μια εταιρεία στον Παναμά, την Crypto Capital. Η τελευταία χειριζόταν τα αιτήματα των πελατών της Bitfinex προκειμένου πληρώσει όσους εξαργυρώνανε τα κρυπτονομίσματα τους από το ανταλλακτήριο. Ωστόσο η εταιρία αυτή τους τελευταίους μήνες δεν πραγματοποιούσε πληρωμές. Έτσι για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό η Bitfinex, κατέφυγε στα κεφάλαια του Tether, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελία.

Το Tether, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους ιδιοκτήτες του Bitfinex (η μητρική εταιρεία και των δύο είναι η iFinex με έδρα το Hong Kong), είναι ένα ειδικού τύπου κρυπτονόμισμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έχει σταθερή ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο. Δίνει έτσι την δυνατότητα σε όποιον trader θέλει να έχει τα χρήματα σε ένα ανταλλακτήριο, αλλά να μην είναι εκτεθειμένα στην μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων. Για τις ιδιαιτερότητες του Tether έχουμε αναφερθεί αναλυτικά εδώ.

Ενώ η Letitia James ζήτησε από την Bitfinex και το Tether να σταματήσουν τη λειτουργία τους στη Πολιτεία της Νέα Υόρκη, η Bitfinex έβγαλε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται τον εαυτό της. Καταλογίζει στην Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ότι λειτουργεί κακόπιστα και ότι οι κατηγορίες της είναι διάτρητες. Από ότι αναφέρουν οι ίδιοι, το ποσό που θεωρείται ότι χάθηκε από την Crypto Capital στην πραγματικότητα κατασχέθηκαν και διαφυλάχθηκαν. Η Bitfinex και η Tether συνεργάστηκαν πλήρως με το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως, καθώς και με όλες τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Digitex Futures απογοήτευσε

Ωστόσο η κόντρα της Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης με την Bitfinex και την Tether, είναι χθεσινά νέα. Την παράσταση έκλεψε το Digitex Futures (DGTX), το οποίο υποχώρησε 70%! Γιατί τόσο πολύ; Επειδή ο CEO της εταιρίας, Adam Todd, δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ανάφερε πως για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η έναρξη της αγοράς future που υποτίθεται θα ξεκινούσε στις 30 Απριλίου. Ο Todd κατηγόρησε τους προγραμματιστές του ότι δεν παρέδωσαν ότι του υποσχέθηκαν και τους χαρακτήρισε με εκφράσεις που δεν μας επιτρέπεται να δημοσιεύσουμε! Για όποιον ενδιαφέρεται το βίντεο βρίσκεται εδώ.

Η αγορά σήμερα

Πλέον η αγορά έχει σταθεροποιηθεί. Το Bitcoin υποχωρεί 0,68% σε σχέση με την τιμή που είχε ακριβώς 24 ώρες πριν και διαπραγματεύεται στα 5.252 δολάρια. Το ενδιαφέρον παραδόξως εστιάζεται στα λεγόμενα stable coins. Το Tether αυτή την ώρα διαπραγματεύεται 0.5% κάτω από το δολάριο, ενώ κάποια στιγμή έφτασε να βρίσκεται και 2% πιο κάτω. Άλλα stable coin, όπως το USD Coin, έφτασε να πουλιέται μέχρι και ακριβότερα 2% σε σχέση με το δολάριο! Το βρήκανε οι επενδυτές πιο αξιόπιστο από το αμερικάνικο δολάριο; Όχι βέβαια. Απλά κάποιοι που είχαν Tether, έσπευσαν να τοποθετήσουν τα χρήματα τους εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v