Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin σε ιστορικό υψηλό σε πέσος Αργεντινής

Η ισοτιμία του Bitcoin βρίσκεται στις 394.000 πέσος, φτάνοντας υψηλότερα από την απόλυτη κορυφή των 20.000 δολαρίων που είχε «πιάσει» τον Δεκέμβριο του 2017.

Το Bitcoin σε ιστορικό υψηλό σε πέσος Αργεντινής
  • του Βασίλη Παζόπουλου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Γιατί χρειαζόμαστε τηλεόραση; Με το ραδιόφωνο και διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε.
Γιατί χρειαζόμαστε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; Ο ταχυδρόμος μάς εξυπηρετεί θαυμάσια.
Γιατί χρειαζόμαστε αυτοκίνητα; Με τα άλογα μια χαρά κυκλοφορούμε, με ασφάλεια.
Γιατί χρειαζόμαστε Bitcoin; Έχοντας τα λεφτά μου στις τράπεζες, νιώθω ασφάλεια και παίρνω και τόκο.

Εξασφαλισμένα; Δύσκολα θα το ακούσεις ξανά αυτό από Κύπριο. Όσον αφορά την αγοραστική δύναμη, καλύτερα μη ρωτήσεις Βενεζουελάνο ή Αργεντινό.

Είναι γεγονός πως όσοι ζούμε σε ανεπτυγμένες χώρες, δεν ψωνίζουμε σχεδόν τίποτα με το Bitcoin. Τo αγοράζουμε αποκλειστικά για επένδυση. Δεν έχει κάποια σοβαρή συμβολή στην καθημερινότητά μας προς το παρόν, αλλά ελπίζουμε να έχει στο μέλλον. Σε κάποιες περιοχές του κόσμου, όμως, δεν έχουν την πολυτέλεια να το κρατήσουν για επένδυση, το χρησιμοποιούν από ανάγκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Bitcoin αποδεικνύεται ότι είναι ένα καλύτερο μέσο αποθήκευσης αξίας από τουλάχιστον ένα από τα παραδοσιακά νομίσματα: το πέσο της Αργεντινής.

Η τιμή του Bitcoin που υπολογίζεται με το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής έχει φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών, περίπου στις 394.000 πέσο. Βρίσκεται υψηλότερα από την απόλυτη κορυφή των 20.000 δολαρίων, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Με άλλα λόγια, ακόμα και σήμερα, εάν ήταν Αργεντινός αυτός που είχε αγοράσει το Bitcoin στην απόλυτα υψηλότερη τιμή του, η αγοραστική αξία των χρημάτων του θα ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αν άφηνε τα χρήματά του στον τραπεζικό του λογαριασμό σε πέσο.

Δεν μιλάμε για κάποιο μικρό κράτος. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, η Αργεντινή βρίσκεται στην 24η θέση στη λίστα των χωρών από πλευράς ΑΕΠ. Είχε 518 δισ. δολάρια το 2018.  

Άλλες ειδήσεις

* Η γιαπωνέζικη SBI Holdings είναι το πρώτο τραπεζικό ίδρυμα που έχει δικό του ανταλλακτήριο για crypto. Η σχέση της τράπεζας με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων χρονολογείται από το 2016, όταν ξεκίνησε την πλατφόρμα VCTRADE (https://sbivc.jp). Στη σημερινή της μορφή, οι traders μπορούν να κάνουν trading σε τέσσερα κρυπτοσυστήματα. Τα Bitcoin, XRP, Bitcoin Cash και Ethereum (έχει προγραμματιστεί η αποβολή του Bitcoin Cash τον Ιούνιο).

Παράλληλα έχει συμμετοχές σε διάφορα blockchain projects, ενώ από το 2017 έχει ξεκινήσει συνεργασία με τo XRP. Εκεί οφείλεται το γεγονός πως το μόνο κρυπτονόμισμα που συναλλασσόταν στην αρχή στο ανταλλακτήριό τους ήταν το XRP.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή. Το καινούργιο στοιχείο που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της SBI είναι πως μετά από κάποιες βελτιώσεις στη λειτουργία του ανταλλακτηρίου, είναι έτοιμοι να αρχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες και σε θεσμικούς επενδυτές.

Δεν πρόκειται για τυχαίο συμβάν το ότι συνέβη στην Ιαπωνία αυτή η πρωτιά. Πρόκειται για χώρα με ισχυρή παρουσία στον χώρο των crypto. Ήταν η χώρα που φιλοξένησε το πρώτο μεγάλο ανταλλακτήριο, το Mt. Gox. Ακόμα και το ψευδώνυμο Satοshi Nakamoto είναι γιαπωνέζικο, αν και βέβαια δεν γνωρίζουμε την πραγματική εθνικότητά του.

Από ό,τι βλέπουμε λοιπόν, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο, οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές θα εισέλθουν στην αγορά των crypto. Οι αλλαγές που θα επιφέρουν θα είναι τεράστιες. Θα πάμε σε κυριολεκτικά άλλο επίπεδο, όσον αφορά τα χρήματα που θα εισρεύσουν και τον πληθυσμό που θα αρχίσει να ασχολείται με το Bitcoin σε πρώτη φάση και μετά τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Γιατί ξεχωρίζουμε το Bitcoin; Επειδή οι θεσμικοί στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό. Λίγα ή και κανένα από τα altcoin πληρούν τις προϋποθέσεις για να ασχοληθούν στα σοβαρά μαζί τους. Άρα η προσοχή και τα χρήματα τους θα στραφούν προς τα εκεί. Έτσι δικαιολογείται που η κεφαλαιοποίησή του βρίσκεται κοντά στο 60% της συνολικής αγοράς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το άθροισμα της χρηματιστηριακής αξίας και των 2.208 υπόλοιπων  κρυπτονομισμάτων αξίζει τα 2/3 από όσο το Bitcoin μόνο του.

* Ποιος το περίμενε πως ο Jerome Flynn, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Bronn, τον αιμοβόρο χαρακτήρα της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Game of Thrones", στην πραγματική ζωή είναι φανατικός… vegan! Μάλιστα είναι στο διοικητικό συμβούλιο της VeganNation, μιας εταιρείας με έδρα το Ισραήλ, που έχει ξεκινήσει το δικό της κρυπτονόμισμα.

Το VeganNation στοχεύει στην παρακολούθηση μέσω blockchain της προέλευσης των τροφίμων στην πλατφόρμα του. Έτσι θα μπορεί να εξακριβώνει κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν 100% vegan. Από ό,τι διαβάζουμε στο site της εταιρείας, πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη αγορά 300 εκατομμυρίων ανθρώπων που αυξάνεται με μεγάλα ποσοστά.

Μη μας ρωτάτε. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση ή όχι. Αν δεν υπήρχε ο «Bronn», θα αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Ίσως ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς τον είδαμε να κατέχει τον τίτλο του «Master of the Coin» να μην ήταν τόσο τυχαίο τελικά.

* Η τελευταία είδηση για σήμερα μας έρχεται από τη Microsoft. Έχουμε αναφέρει αρκετά projects όπου είναι αναμειγμένος ο τεχνολογικός γίγαντας, με τα crypto και το blockchain. Αυτή τη φορά μάς επεφύλασσε κάτι διαφορετικό. Πρόσθεσε το σύμβολο του Bitcoin στο Εxcel!

Καταλαβαίνετε βέβαια πως εκτός από την πρακτική του χρησιμότητα, πρόκειται για μια τεράστια συμβολική κίνηση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ένα «εύγε» στη Microsoft.

Η αγορά σήμερα

Ελαφρά πτωτικά κινείται σήμερα το Bitcoin, όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα. Αυτή την ώρα βρίσκεται στις 8.615 δολάρια, υποχωρώντας 1,12%, ενώ ούτε στα υπόλοιπα από τα μεγάλα κρυπτονομίσματα υπάρχουν αξιόλογες μεταβολές.

Από τα 100 crypto με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, τη μεγαλύτερο άνοδο καταγράφει το Pundi X (NPXS) με 21%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση τη βλέπουμε στο Monero (XMR), με 5,6%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v