Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε αναμένεται η επόμενη μεγάλη κίνηση του Bitcoin

Το Bitcoin δεν άφησε αμφιβολία για την τριγωνικού τύπου συσσώρευση που βρίσκεται εδώ και σχεδόν 3 μήνες. Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για την πορεία του κρυπτονομίσματος. Πώς κινείται σήμερα η αγορά.

Πότε αναμένεται η επόμενη μεγάλη κίνηση του Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Στην Τουρκία τα crypto είναι πολύ πιο δημοφιλή από ό,τι στη χώρα μας. Αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό στις νομισματικές περιπέτειες που γνώρισαν οι γείτονες και στην υποτίμηση του νομίσματός τους. Πρόκειται για μια χρησιμότητα του Bitcoin που δεν αντιλαμβάνονται εύκολα όσοι ζούνε σε χώρες με ανεπτυγμένο τραπεζικό σύστημα.

Σε κάποιες περιοχές του κόσμου όμως, όπως στη Βενεζουέλα ή την Αργεντινή ή την Τουρκία μέχρι πρόσφατα, η κατοχή ή μη του Bitcoin είναι ζωτικής σημασίας για τη διαβίωση μιας οικογένειας. Τα χρησιμοποιούν από ανάγκη, γιατί τα δικά τους χαρτονομίσματα υποτιμούνται καθημερινά. Το Bitcoin πέρα από ανταλλακτικό μέσο είναι πάνω από όλα ένα μέσο αποθήκευσης αξίας.

Δεν είναι τυχαίο πως προχθές είχαμε και την πρώτη διαφήμιση ενός ανταλλακτηρίου, του BtcTurk, σε φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας, στην Τουρκία. Συγκεκριμένα στην ομάδα πρώτης εθνικής, τη Yeni Malatyaspor.

Η διείσδυση του Bitcoin και της παρέας του συνεχίζεται απρόσκοπτα. Μεγάλες επιχειρήσεις με πολυπληθές κοινό, όπως πρόσφατα το Burger King στη Γερμανία, προσφέρουν τη δυνατότητα να πληρώσεις με κρυπτονομίσματα. Είναι τόσο σημαντικό αυτό; Αν είναι, λέει! Η συντριπτική πλειοψηφία που συμμετέχει επενδυτικά στον χώρο των crypto το κάνει με το βλέμμα στραμμένο ακριβώς εκεί: στον επόμενο ανοδικό κύκλο.

Όσο περισσότεροι το ακούνε, το αναγνωρίζουν έστω και σαν όνομα, τόσο περισσότεροι θα θέλουν να διερευνήσουν τι διαφορετικό έχει από τα συμβατικά εθνικά νομίσματα. Ακόμα και να διστάσουν να εισέλθουν, θα είναι πλέον ενήμεροι, θετικά προδιατεθειμένοι. Συνεπώς, όλο και περισσότεροι θα συμμετέχουν στην επόμενη ανοδική φάση.

Το οικοσύστημα των επενδυτών του Bitcoin περιλαμβάνει και αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν καθημερινά μεροκάματο από το trading. Ωστόσο αυτοί είναι traders που δεν διαφέρουν στη νοοτροπία από συναδέλφους τους σε futures ή FOREX ή ακόμα και μετοχές. Πιθανό να το βρίσκουν πιο εύκολο -και είναι από κάποιες πλευρές- αλλά το σκεπτικό είναι ίδιο.

Προσωπικά ποτέ δεν με συγκινούσε αυτού του είδους η ενασχόληση. Αποτελεί μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, από την οποία ελάχιστοι είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι σε βάθος χρόνου. Και δεν μιλάω για τον ελληνικό χώρο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποτέ δεν καταλάβαινα γιατί να συμμετάσχω σε κάτι που οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον μου και να μην προτιμήσω ένα πεδίο με ρεαλιστικές πιθανότητες κέρδους.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως στην αναγνωρισιμότητα του Bitcoin, μιας και κάτι πολύ παράξενο παρατηρήθηκε στα Google Trends. Πρόκειται για έναν δείκτη που συμβουλευόμαστε συχνά, καθώς μας φανερώνει πόσες αναζητήσεις γίνονται στη μηχανή αναζήτησης της Google. Όσο πιο πολλές, τόσο μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για να ενημερωθεί.

Ενώ λοιπόν το Bitcoin (μπλε γραμμή) δεν εμφανίζει καμιά ιδιαίτερη μεταβολή, το σύμβολό του που χρησιμοποιείται στο trading, το BTC (κόκκινη γραμμή), εκτινάχθηκε! Αυτό το επισήμανε ο Billy Bambrough με ένα δημοσίευμά του στο Forbes, το οποίο και πήρε αρκετή δημοσιότητα. Τι συνέβη και είχαμε αυτή την ανωμαλία; Διότι οι ανωμαλίες αντιπροσωπεύουν μια ενδεχόμενη ένδειξη. Άρχισαν ξαφνικά οι traders να σπεύδουν μαζικά να κάνουν συναλλαγές στο Bitcoin; Να τρέξουμε να αγοράσουμε λοιπόν, μη χάσουμε το τρένο;

Η απάντηση είναι λιγότερο συναρπαστική από όσο νόμιζε ο συνονόματος στο Forbes. Γι' αυτή την απόκλιση ευθύνεται ένας τυφώνας που απείλησε τις Μπαχάμες. Τι σχέση έχει ο τυφώνας με το BTC, θα αναρωτηθείτε. Μεγάλη. BTC είναι τα αρχικά από μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις Μπαχάμες ! Την BTC Bahamas.

Το περιστατικό μάς προσφέρει ένα πρώτης τάξης μάθημα να μην πιστεύουμε αμέσως ό,τι διαβάζουμε. Να κάνουμε την έρευνά μας, να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Η αναζήτηση επενδυτικών δυνατοτήτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί απαιτητική και πολύπλευρη ενασχόληση. Οι μεταβλητές είναι σύνθετες και πολυάριθμες. Οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές και συχνά παραπλανητικές, γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε επιλεκτικοί, όσον αφορά τις πηγές μας.

Προβλέπεται μεγάλη κίνηση στο επόμενο διάστημα

Το Bitcoin επιβεβαίωσε την κίτρινη γραμμή που έχουμε χαράξει, μην αφήνοντας αμφιβολία για την τριγωνικού τύπου συσσώρευση που βρίσκεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων το πολύ, μέχρι να δούμε μια έντονη κίνηση από το Bitcoin.

Μέσα στον Οκτώβρη, το αργότερο. Αν διαπεράσει την πάνω κίτρινη γραμμή, η προσπάθεια δεν είναι απίθανο να πλησιάσει τα προηγούμενα υψηλά. Αν διασπάσει την οριζόντια πράσινη, πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε να πλησιάσει τις 8.300 δολάρια (γαλάζια γραμμή).

Μέχρι να δούμε ποια από τα δύο επίπεδα τιμών θα διασπάσει, υπομονή. Οι διακυμάνσεις ίσως είναι βαρετές τις επόμενες ημέρες, αλλά το Bitcoin θα μας αποζημιώσει σύντομα. Πού το ξέρουμε; Επειδή αυτό κάνει πάντα. Δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v