Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bitcoin στον χώρο του ποδοσφαίρου

Οι πρώτες ομάδες που πήραν χορηγίες για να διαφημίσουν ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πού αποβλέπει η στρατηγική. Οι ταινίες που γυρίζονται και πώς βοηθούν οι συγκεκριμένες εξελίξεις την αγορά.

Το Bitcoin στον χώρο του ποδοσφαίρου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η ενασχόληση με τα χρηματιστήρια είναι συνήθως ανδρικό «σπορ». Εμπεριέχει όλα όσα με τα οποία οι άντρες συνήθως επαίρονται. Χρήμα για τον νικητή, συντριβή του ηττημένου, ίντριγκα, εφαρμογή περίτεχνων τεχνικών. Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αγωνιστούμε για να γίνουμε ταχύτεροι, καλύτεροι, πιο έξυπνοι από τον επόμενο τύπο.

Είναι γνωστό πως αρκετοί διάσημοι αθλητές, όπως αστέρια του NBA, επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Παλαιότερα αποτελούσε είδηση αλλά όχι πια. Και γιατί είναι σημαντικό αυτό, θα πείτε. Επειδή κάποιος έχει ξεχωρίσει για τις αθλητικές του ικανότητες, δεν σημαίνει πως του «κόβει» και στις επενδύσεις. Σίγουρα όχι. Όμως όσοι βγάζουν αρκετά εκατομμύρια κάθε χρόνο, ειδικά στις ΗΠΑ, έχουν από πίσω τους ολόκληρες εταιρείες. Διαθέτουν ικανούς μάνατζερ και ακριβοπληρωμένους συμβούλους επενδύσεων. Αυτοί είναι που βρίσκονται πίσω από την απόφασή τους. Και αυτών η γνώμη αναμφίβολα μετράει.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε σε μια τουρκική ομάδα ποδοσφαίρου, τη Yeni Malatyaspor, που έβαλε στην εμφάνισή της διαφήμιση ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, του BtcTurk.

Την ίδια στρατηγική μάρκετινγκ επέλεξε να κάνει μια εταιρεία στοιχημάτων, η Sportsbet.io. Να βάλει τη φίρμα της σε φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτή τη φορά όμως σε μια γνωστή ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος, στη Watforf, που αγωνίζεται στην Premier League. Το ιδιαίτερο με τη Sportsbet.io είναι πως για τα στοιχήματα δεν δέχεται μόνο τα καθιερωμένα νομίσματα, αλλά και μια σειρά από κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.

Πού είναι το ενδιαφέρον; Ότι θέλησαν εκτός από την αναγραφή της δικιάς τους φίρμας στο κεντρικό σημείο της εμφάνισης, να βάλουνε το σήμα του Bitcoin στο μανίκι!

Γιατί το κάνουν αυτό; Από ό,τι αναφέρουν, η κοινότητα των crypto τους έχει υποστηρίξει από την αρχή που ξεκίνησαν την εταιρεία τους. Τοποθετώντας έτσι τον λογότυπο του Bitcoin, δεν έχουν κάποιο άμεσο οικονομικό όφελος. Το Bitcoin δεν τους ανήκει. Το θεώρησαν ως ένα διασκεδαστικό τρόπο να τους το ανταποδώσουν.

Ευελπιστούν με αυτή την κίνηση να προβάλουν τον χώρο. Να συνεισφέρουν στη διείσδυση και την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερη συζήτηση γύρω από αυτά και τα οφέλη από τη χρήση τους.

Είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που συμβαίνει με το Bitcoin. Πιθανότατα δεν έχει προηγούμενο στην οικονομική ιστορία. Θυμίζουμε πως δεν υπάρχει κάποια εταιρεία από πίσω του, πόσο μάλλον προϋπολογισμός και στελέχη για marketing. Κι όμως, έχει καταφέρει να προβληθεί τόσο πολύ, είτε από αγνή ανιδιοτέλεια μελών της κοινότητας των crypto είτε επειδή κάποιοι προσδοκούν οφέλη αν συνδέσουν την παρουσία τους με το όνομά του.

«Η συνεργασία μας με τη Watford σηματοδοτεί μια μεγάλη ανατροπή στον κόσμο της παραδοσιακής αθλητικής χορηγίας», δήλωσε ο Justin Le Brocque, επικεφαλής του μάρκετινγκ της Sportsbet.io. Η κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης διαφημιστικής εκστρατείας «Know No Borders» της Sportsbet.io, η οποία υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να τοποθετεί τους παίκτες στο επίκεντρο της δράσης, ανεξάρτητα από τη χώρα, τον αθλητισμό, την ομάδα ή το νόμισμά τους.

Ο πρώτος αγώνας ήταν την Κυριακή που μας πέρασε, ενάντια στην Arsenal. Για την ιστορία, το σκορ ήταν 2-2. Η Watforf έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα των crypto. Δέχεται Bitcoin και στο on-line κατάστημά της, που πουλάει αναμνηστικά για τους οπαδούς της. Και δεν είναι μόνο αυτή. Άλλες ομάδες της Premier League, όπως η Tottenham, η Leicester και η Newcastle, έχουν αποκαλύψει πως έχουν προβεί σε αναγνωριστικού χαρακτήρα συναλλαγές σε Bitcoin, όσον αφορά μεταγραφές παικτών.

Για να μείνουμε στον χώρο του θεάματος, είδαμε την ταινία crypto, όπου τα κρυπτονομίσματα έχουν την τιμητική τους. Σκηνοθέτης είναι ο John Stalberg Jr. και πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα όπως οι Kurt Russell, Beau Knapp και Luke Hemsworth.

Ένα ευσυνείδητο στέλεχος που εργάζεται στον τομέα της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ανακαλύπτει πως η ρωσική μαφία χρησιμοποιεί για ξέπλυμα χρήματος μια γκαλερί. Όταν αντιλαμβάνονται οι κακοί και αδίστακτοι Ρώσοι πως βρίσκονται στα ίχνη τους, απαγάγουν τον πατέρα του για να τον εκβιάσουν.

Αν σας αρέσουν οι αμερικανικές περιπέτειες, θα τη βρείτε συμπαθητική. Όχι κάτι ιδιαίτερο και σίγουρα δεν θα μάθετε για τα κρυπτονομίσματα. Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από το τρέιλερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v