Ξέφρενο ράλι του bitcoin πάνω από τα 28.000 δολάρια!

Μόλις 10 ημέρες από τότε που διέσπασε το ορόσημο των 20.000 δολαρίων η τιμή του κρυπτονομίσματος συνεχίζει ασταμάτητη. Τετραπλασιάστηκε φέτος η αξία του. Οι επενδυτές δεν αποθαρρύνθηκαν από τη δίωξη που άσκησαν οι αρχές στη Ripple.

Ξέφρενο ράλι του bitcoin πάνω από τα 28.000 δολάρια!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin δεν δείχνει κανένα έλεος στους σορτάκηδες. Όσοι έχουν ποντάρει εναντίων του θα θυμούνται αυτά τα Χριστούγεννα για χρόνια. Όπως βέβαια και όσοι είχαν την τύχη ή την διορατικότητα να διαθέτουν έστω και μικρή ποσότητα από το διάσημο κρυπτονόμισμα, το οποίο φαίνεται να αψηφά τον νόμο της βαρύτητας.

Θρυμματίζοντας κάθε αντίσταση, η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τις 28.000 δολάρια. Υπενθυμίζουμε πως έχουν περάσει μόλις 10 ημέρες από τότε που διέσπασε το ορόσημο των 20.000 δολαρίων, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση μας πως από εκεί και πέρα θα είναι ασυγκράτητο. Κανένα νέο ρεκόρ δεν θεωρείται απίθανο πλέον.

 Κι όλα αυτά ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εστιάσει στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως αποδεικνύεται από την δίωξη που άσκησαν στην Ripple, την εταιρία πίσω από το τρίτο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα.

Οι επενδυτές όχι μόνο δεν φοβήθηκαν ή αποθαρρύνθηκαν, αλλά εξέλαβαν θετικά την απόφαση της δικαιοσύνης των ΗΠΑ να μην δείξει καμία ανοχή σε αθέμιτες πρακτικές. Αυτή την ώρα η κυριαρχία (dominance) του Bitcoin στην συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί στο 69,3%.

Άραγε αυτό αποτελεί ένδειξη υποχώρησης ή θα υπάρξει σταθεροποίηση και άνοδος των altcoins, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το 70% από τον Μάρτιο του 2017;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όποιος από την αρχή της χρονιάς είχε την έμπνευση να τοποθετήσει 10.000 στο Bitcoin, έχει σχεδόν τετραπλασιάσει τα χρήματα του, όπως μας δείχνει ο παρακάτω πίνακας των αποδόσεων. Αντίστοιχα, όποιος τοποθέτησε το ίδιο ποσό στον χρυσό (GLD) έχει 12.250, στον S&P (SPY) 11.360, στον MSCI China (MCHI) 11.720, στον Eurostoxx 50 (DBXE) 9.200, ενώ στο ΧΑ 8.460. Άουτς!

Επαληθεύεται για άλλη μια φορά η στρατηγική του 10%. Στο bitcoin δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις το σύνολο των χρημάτων σου για να επιτύχεις ικανοποιητικές αποδόσεις. Αρκεί να επενδύσεις μόλις το ένα μικρό μέρος του κεφαλαίου σου και τα υπόλοιπα να τα παρκάρεις στην ασφάλεια των μετρητών.

Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή αν από το κεφάλαιο των 10.000, είχες τοποθετήσει μόνο τα 1.000, τότε θα είχες κερδίσει 2.770. Πάνω από το διπλάσια από το αν τα είχες τοποθετήσει το σύνολο του κεφαλαίου σου στο αμερικάνικο χρηματιστήριο και φυσικά πολύ καλύτερα από τις υπόλοιπες επιλογές.

Εάν είστε ανώτερο στέλεχος σε τράπεζα, hedge fund ή διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων και δεν έχετε διαθέσει έστω ένα μικρό ποσό στο Bitcoin, έχετε κάνει τους προιστάμενους και το διοικητικό συμβούλιο δυστυχισμένους. Αν είστε ιδιώτης επενδυτής, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τις επιφυλάξεις σας.

Συνεπώς, είναι δίκαια η σημερινή τιμή του Bitcoin; Υπερβολική; Παραμένει ευκαιρία; Δεν έχει σημασία η γνώμη κανενός μεμονωμένου ατόμου, συμπεριλαμβανομένου της δικής μας ή της δικής σας. Η αγορά παραμένει ο απόλυτος δικαστής που επιβραβεύει ή τιμωρεί τους συμμετέχοντες.

Η συμβουλή μας είναι να σταματήσετε να ψάχνετε για την κατάλληλη τιμή κτήσης ή την κορυφή για να πουλήσετε. Είναι άσκοπο. Θα χάσετε χρόνο και χρήμα. Αντί για αυτό μελετήστε, ανακαλύψετε από που αντλεί την δύναμη του το Bitcoin. Αν το επιτύχετε, η κατάλληλη τιμή θα φανερωθεί ως δια μαγείας μπροστά στα μάτια σας.

Το Bitcoin και ο κόσμος του blockchain που ανέδειξε, αποτελούν μια συναρπαστική καινοτόμα τεχνολογία, μια μετεξέλιξη του Διαδικτύου. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν σας αρέσει ή όχι. Θα προχωρήσει. Όπως δεν έχει σημασία αν σας εκνευρίζει ή αν χορεύετε στην βροχή. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση της. Μπορείτε όμως να προφυλαχθείτε για να μην βραχείτε ή να εκμεταλλευτείτε το νερό που πέφτει.

Η τεχνολογία δεν ενδιαφέρεται για τα σχέδιά, τα συναισθήματά ή τις ανησυχίες κανενός από εμάς. Ένα μέρος των αλλαγών επιβάλλεται, ενώ ένα άλλο προκαλείται από τις καινοτόμες εξελίξεις. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, γεγονός παραμένει πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Και πρόκειται να αλλάξουν με ακόμα ταχύτερο ρυθμό.

Όσο αφορά την τιμή, αν παρατηρήσετε το διάγραμμα θα δείτε πως η κλίση μετά το halving, είναι πιο απότομη σε σχέση με την προηγούμενη. Ίσως είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά δεν παύει να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αυτό το χαρακτηριστικό συνεπάγεται απότομη διόρθωση; Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ένα κρίσιμο δεδομένο πριν βγάλουμε συμπέρασμα.

Η δομή της αγοράς και οι συμμετέχοντες έχουν αλλάξει ριζικά. Η υφή και η αίσθηση του Bitcoin είναι διαφορετική. Στο παρελθόν αποτελούνταν αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές. Πλέον τον κυρίαρχο ρόλο όσο αφορά την κατεύθυνση, τον έχουν τα χρήματα των θεσμικών. Αυτοί οι νέοι παίκτες είναι πιο μακροπρόθεσμοι και αναμένεται να μειώσουν την αστάθεια της τιμής του Bitcoin με την πάροδο του χρόνου.

Στον επόμενο κύκλο οι αποδόσεις θα είναι σημαντικά χαμηλότερες, ισχυρίζεται ο Raoul Pal, CEO της Real Vision. Ωστόσο θεωρεί πως σε αυτόν τον κύκλο θα είναι μεγαλύτερες από ότι φαντάζεται κανείς. Θα είναι σοκαριστικές. Με βάση αυτά που μας δείχνει το γράφημα, θα φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια!

Δεν γνωρίζουμε αν ο Raoul αποδειχθεί υπεραισιόδοξος, αλλά το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει το ενδεχόμενο μέσα στην επόμενη χρονιά να φτάσει η τιμή του Bitcoin σε εξαψήφιο νούμερο. 

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε γκρουπ 6 ατόμων, ζωντανά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο https://www.media2day.gr/seminars. Απευθύνονται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του bitcoin και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Από το ίδιο link, οι πιο προχωρημένοι μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο bitcoin. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v