Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: Βρετανικό μπλόκο στο ανταλλακτήριο Binance Markets

Απαγόρευση λειτουργίας επέβαλε η βρετανική ρυθμιστική αρχή στη λειτουργία θυγατρικής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου, επικαλούμενη θέματα που σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ανοδικά αντέδρασε όμως το Bitcoin.

Κρυπτονομίσματα: Βρετανικό μπλόκο στο ανταλλακτήριο Binance Markets

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Απαγόρευσε η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή (FCA) στο ανταλλακτήριο Binance Markets Ltd να κάνει οποιαδήποτε ρυθμιζόμενη δραστηριότητα στη χώρα, με μια κίνηση που συνιστά, σύμφωνα με το Bloomberg, μια από τις πιο σημαντικές στο κυνήγι της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Το ανταλλακτήριο έχει περιθώριο μέχρι το βράδυ της 30ής Ιουνίου να επιβεβαιώσει ότι έχει αφαιρέσει όλες τις διαφημίσεις του και να ξεκαθαρίσει στην ιστοσελίδα του αλλά και στα social media ότι δεν του επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει δραστηριότητες, αν δεν λάβει πρώτα γραπτή έγκριση.

Ενώ στόχος των περιορισμών είναι μια διαφορετική εταιρική οντότητα από την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του κόσμου με βάση τον τζίρο που ανακοινώνει, η αρμόδια αρχή FCA επισημαίνει ότι η ανακοίνωση πρέπει να μπει και στο binance.com και κανάλια επικοινωνίας που περιλαμβάνουν το Binance Mobile και application σε υπολογιστές.

Η Binance Markets «δεν προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας Binance.com» έγραψε το ανταλλακτήριο στο Twitter. «Ο όμιλος Binance εξαγόρασε την BML τον Μάιο του 2020 και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει δραστηριότητες ή χρησιμοποίησε τις άδειες της FCA». Εκπρόσωπός της δήλωσε μέσω email ότι η κίνηση της FCA περιορίζει αλλά δεν αφαιρεί άδειες που ανήκουν στην Binance Markets.

Η κίνηση επεκτείνει τη ρυθμιστική καταστολή στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω ανησυχιών για εμπλοκή του στο ξέπλυμα χρήματος και τις απάτες, σημειώνει το Bloomberg.

Το Bitcoin πάντως κέρδισε 5,1% τις τελευταίες ώρες και βρίσκεται στις 35.309 χιλιάδες δολάρια. Οι οπαδοί του μεταφράζουν τις κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών ως σημάδι ότι η αγορά ωριμάζει και εκτιμούν ότι ένα πιο στιβαρό δίχτυ προστασίας ίσως πείσει περισσότερους επενδυτές να μπουν στον χώρο.

H Binance ανακοίνωσε την εξαγορά ενός σχήματος που ανήκε στην εποπτεία της FCA τον περασμένο Ιούνιο μαζί με τα σχέδιά της να ξεκινήσει την Binance UK.

«Σημαντικά υψηλός αριθμός δραστηριοτήτων στα κρυπτονομίσματα δεν καλύπτει τα στάνταρντ που απαιτούνται από τους κανονισμούς για το ξέπλυμα χρήματος, κάτι που οδήγησε έναν πρωτοφανή αριθμό εταιρειών να αποσύρει τις εφαρμογές του», είπε εκπρόσωπος της FCA. Από τις εταιρείες που ελέχθηκαν, πάνω από το 90% απέσυραν τις εφαρμογές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v