Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα οι χάκερς!

Ανατροπή στην μεγαλύτερη κλοπή στον χώρο των DeFi καθώς ήδη επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα μισά από τα κρυπτονομίσματα που έκαναν φτερά. Τι λένε οι χάκερ για την υπόθεση και πως απαντούν οι ειδικοί.

Επιστρέφουν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα οι χάκερς!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι χάκερς επέστρεψαν ήδη περίπου τα μισά από τα αξίας 610 εκατομμυρίων δολαρίων κρυπτονομίσματα που έκλεψαν την Τρίτη σε μια υπόθεση που θεωρείται η μεγαλύτερη κλοπή στον χώρο των DeFi.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι χάκερς δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που απέσπασαν από το χώρο της αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi). Η υπόθεση αφορούσε ένα πρωτόκολλο, το PolyNetwork, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν tokens μεταξύ πολλαπλών blockchains.

Με μήνυμά τους οι άγνωστοι χάκερς δηλώνουν ότι «μόλις πετάξαμε όλα τα ενεργητικά», συμπληρώνοντας πως «χακάραμε για καλό, σώσαμε το project».

Περίπου 260 εκατομμύρια έχουν επιστραφεί έως τώρα, σύμφωνα με τον Tom Robinson της Elliptic. Ακόμα πιο επαίσχυντο πάντως είναι ότι οι χάκερς ζητούν δωρεές ως ανταμοιβή για την επιστροφή των χρημάτων και έως τώρα έλαβαν 200 δολάρια, συμπλήρωσε.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν και ερωτήσεις και απαντήσεις εξηγώντας τα κίνητρα της επίθεσης. Λένε ότι έγινε για πλάκα και ότι πήραν τα χρήματα για να τα κρατήσουν ασφαλή, καθώς εντόπισαν ένα σφάλμα στον κώδικα. Υποστηρίζουν δε ότι είναι αδύνατο να εντοπιστούν. Ωστόσο η εταιρεία ερευνών στο blockchain SlowMist υποστήριξε ότι έχει εντοπίσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το IP και «αποτύπωμα συσκευής» των δραστών.

Η Elliptic καθώς και ανταλλακτήρια είχαν εμπλακεί στο κυνήγι των χάκερ. «Αυτό δείχνει ότι ακόμα και αν μπορείς να κλέψεις κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα ‘ξεπλύνεις’ και να τα ρευστοποιήσεις, εξαιτίας της διαφάνειας του blockchain», υποστηρίζει ο Robinson.

«Σε αυτή την περίπτωση οι χάκερ συμπέραναν ότι η ασφαλέστερη εναλλακτική ήταν απλά να επιστρέψουν τα κλεμμένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v