Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Twitter μίλησε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει μερίδιο $21 δισ. της Tesla

«Ημουν προετοιμασμένος να αποδεχτώ οποιοδήποτε αποτέλεσμα», είπε ο επικεφαλής της Tesla. Η πλειοψηφία των 3,5 εκατ. χρηστών που ψήφισαν -το 58%- δήλωσε ότι θα υποστήριζε μία τέτοια πώληση, σε δημοσκόπηση που ξεκίνησε ο ίδιος. Boυτιά για τη μετοχή.

Το Twitter μίλησε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει μερίδιο $21 δισ. της Tesla

Οι ακόλουθοι του Ελον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησαν: Ο επικεφαλής της Tesla θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η πλειοψηφία των 3,5 εκατ. χρηστών που ψήφισαν -το 58%- δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν μία τέτοια πώληση, σε δημοσκόπηση στο δίκτυο που ξεκίνησε ο ίδιος ο Μασκ το Σάββατο και η οποία έκλεισε λίγο μετά τις 2:15 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης την Κυριακή. Το μερίδιο θα αποτιμηθεί σε περίπου 21 δισ. δολάρια, με βάση τα 170,5 εκατ. μετοχές της Tesla που κατέχει.

«Ήμουν προετοιμασμένος να αποδεχτώ οποιοδήποτε αποτέλεσμα», είπε ο Μασκ σε tweet, μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας. 

Η μετοχή της Tesla κάνει βουτιά 6,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Εχει αυξηθεί κατά 73% φέτος, φτάνοντας στα 1.222,09 δολάρια στις 5 Νοεμβρίου, δίνοντας χρηματιστηριακή αξία στην εταιρεία ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων.

Το ιστορικό της δημοσκόπησης

O Έλον Μασκ πρότεινε το Σάββατο να πουλήσει 10% των μετοχών της Tesla που έχει στην κατοχή του και διοργάνωσε δημοσκόπηση στο Twitter, για να δει αν υποστηρίζουν οι ακόλουθοί του την πρόταση. 

Ο ιδρυτής της Tesla δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, όποιο και αν είναι. Ο ίδιος συνδύασε την πρότασή του με τη συζήτηση που έχει ανακύψει για τους πολύ χαμηλούς φόρους που πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι.

«Πολύς λόγος γίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη είναι ένα μέσο φοροδιαφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% από το μερίδιό μου στην Tesla» έγραψε ο Μασκ σε tweet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v