Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για το Ethereum, ράλι για τα crypto

Αμερικανοί δήμαρχοι δήλωσαν ότι θα λάβουν τους πρώτους τους μισθούς αποκλειστικά στο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου. Πρώτη φορά πάνω από τις $4.700 το Ethereum, προς το ιστορικό ρεκόρ του το Bitcoin. Πάνω από $3 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των crypto.

Νέο ρεκόρ για το Ethereum, ράλι για τα crypto

Εκτινάχθηκε η τιμή του Bitcoin τη Δευτέρα, ξεπερνώντας για άλλη μία φορά το όριο των 66.000 δολαρίων, επιστρέφοντας σε πορεία για νέα ρεκόρ και πλησιάζοντας το ρεκόρ των 67.016,50 που είχε «χτυπήσει» στις 20 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, το Ethereum ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 4.700 δολάρια.

Η αξία των κρυπτονομισμάτων έφτασε στα 3,01 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko. Το τρίτιο και τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Binance Coin και το Solana, έχουν αυξηθεί κατά 20% και περισσότερο τις τελευταίες επτά μέρες, ενώ και τα επτά μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα έχουν καταγράψει κέρδη την τελευταία εβδομάδα.

Το θετικό κλίμα επικρατεί καθώς αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάβουν τους πρώτους τους μισθούς αποκλειστικά στο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Το Ether έχει ενισχυθεί κατά περίπου 59% από τις αρχές Οκτωβρίου και το Bitcoin κατά 51%, καθώς οι επενδυτές υποδέχτηκαν την έναρξη του ETF του Bitcoin στις ΗΠΑ.

Η πτώση των yields, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τον πληθωρισμό, αυξάνει την ελκυστικότητα περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός και τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής της IG Markets, προσθέτοντας ότι η διάθεση στον τομέα των crypto είναι καλή. «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θέλουν να είναι μέρος όλου αυτού, οι ρυθμιστικές αρχές δεν θέλουν να τα περιορίσουν πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας δήλωσε ότι θα προσφέρει trading κρυπτονομισμάτων σε πελάτες λιανικής, οι αρχές της Σιγκαπούρης φάνηκαν θετικές γαι τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ενώ και η μετάδοση της θετικής διάθεσης που επικρατεί στις μετοχές έδωσε επίσης στήριξη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams είπε ότι θα έπαιρνε τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Βitcoin και έδωσε σήμα ότι έχει πρόθεση να κάνει την πόλη του το «κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων», μετά από παρόμοια δέσμευση του δημάρχου του Μαϊάμι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v