Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατακόρυφη πτώση στα crypto έφερε η νέα μετάλλαξη

Βαριές απώλειες και στα κρυπτονομίσματα προκαλεί η εμφάνισης νέας μετάλλαξης. Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα σε Bitcoin, Ethereum και Solana.

Κατακόρυφη πτώση στα crypto έφερε η νέα μετάλλαξη

Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης από τη Νότια Αφρική και τα κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους φόβισαν τις χρηματιστηριακές αγορές. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες, δεν θα είναι καθόλου απίθανο να ληφθούν και πάλι επώδυνα οικονομικά μέτρα περιορισμών (lockdown). Αυτά με τη σειρά τους θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεπώς επιπλέον αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ιός του φόβου μεταδόθηκε και στην αγορά των crypto. Η συγκυρία ήταν μάλλον κακή για το Bitcoin, καθώς επιχειρούσε να διασπάσει την αντίσταση των 60.000 δολαρίων, όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα. Αυτό συνέτεινε στην υποχώρηση, που είναι της τάξης του -8%.

Παρόμοια εικόνα έχουμε και στα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum είχε καταφέρει να ξεπεράσει το δικό του σημείο αντίστασης, κοντά στις 4.400 δολάρια, αλλά λύγισε υπό το βάρος των εξελίξεων. Έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 12,6% και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στις 4.103 δολάρια.

Το Solana για την ώρα κρατάει τη στήριξη των 186 δολαρίων, αλλά αν υποχωρήσει, δεν είναι απίθανο να δοκιμάσει τα 168 δολάρια.

Βασίλης Παζόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v