Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μετάλλαξη Νότιας Αφρικής βυθίζει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 3,4%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 3,8%, η Μαδρίτη 3,9% ενώ το Μιλάνο 3,7%. Οι πολλές μεταλλάξεις της παραλλαγής τρομάζουν τους επενδυτές. Κατρακύλα 5% για τις τιμές πετρελαίου. Κέρδη για τον χρυσό. Πτώση 2% δείχνουν τα futures για τον Dow.

Η μετάλλαξη Νότιας Αφρικής βυθίζει τις ευρωαγορές

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών στη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής. Η Φρανκφούρτη χάνει 3,4%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 3,8%, η Μαδρίτη 3,9% ενώ το Μιλάνο 3,7%.

Κατρακυλούν οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μητρική IAG SA της British Airways έφτασε να βυθίζεται κατά 21%, ενώ η Deutsche Lufthansa AG κατά 14% - πλέον και οι δύο χάνουν 10%. Η Ryanair Holdings Plc, η Air France-KLM και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατέγραψαν πτώσεις παρόμοιου μεγέθους.

Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές την Πέμπτη λόγω εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών και θα κλείσουν πιο νωρίς σήμερα. Τα futures δείχνουν πτώση 2% για τον Dow, 1,8% για τον S&P και 1% για τον Nasdaq.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην κρίση της Covid-19, εν μέσω αυξημένων μολύνσεων και νέων περιοριστικών μέτρων.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που ονομάζεται Β.1.1529 εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική προκαλεί ανησυχίες, καθώς διαθέτει πολλές μεταλλάξεις. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι φόβοι ότι ένα νέο στέλεχος θα μπορούσε να πυροδοτήσει επιδημίες σε πολλές χώρες, επιβαρύνοντας τα συστήματα Υγείας, δυνητικά αποφεύγοντας τα εμβόλια και περιπλέκοντας τις προσπάθειες για εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών και των συνόρων, στέλνουν ένα κύμα αποστροφής κινδύνου στις διεθνείς αγορές την Παρασκευή. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου χάνουν 5%, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v