Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο πλούσιος είναι ο CEO της Binance

Πέρυσι το ανταλλακτήριο του Κινεζοκαναδού CZ έκανε 1.000 φορές πολλαπλάσιο τζίρο από ολόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο! Εισπράχθηκαν τουλάχιστον 20 δισ. δολ. από προμήθειες.

Πόσο πλούσιος είναι ο CEO της Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μόλις προχθές αναφέραμε ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων «θα γίνει η κινητήριος δύναμη που θα αναδείξει νέους ισχυρούς παίκτες με σημαντική περιουσία» και έσπευσε να μας επιβεβαιώσει πανηγυρικά το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ο 44χρονος Κινεζοκαναδός Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Binance Changpeng Zhao (γνωστός και ως CZ) σκαρφάλωσε στην 11η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καθαρή αξία της περιουσίας του έχει εκτιμηθεί 96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο CZ γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά όταν ήταν 12 ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στον Καναδά καθώς δεν θεωρήθηκαν «φιλικοί» προς το καθεστώς. Ο νεαρός Zhao αναγκάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές προκειμένου να στηρίξει το οικογενειακό εισόδημα. Μια από αυτές ήταν στα McDonald's! Κατόπιν σπούδασε επιστήμες υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του, τον κάλεσαν στο Τόκιο, όπου εργάστηκε για έναν υπεργολάβο αναπτύσσοντας λογισμικό σχετικό με το trading του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο.

Η πορεία του στα κρυπτονομίσματα ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, όταν ο διευθύνων σύμβουλος του πρώτου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Κίνας Bobby Lee τον έπεισε να τοποθετήσει το 10% της περιουσίας του στο Bitcoin. Αφού πέρασε λίγο χρόνο μελετώντας το καλύτερα, αποφάσισε να πουλήσει το διαμέρισμά του για να αγοράσει όσα Bitcoin μπορούσε. Μια εξαιρετικά παράτολμη κίνηση, αν υπολογίσουμε πως τότε το Bitcoin ήταν άγνωστο και το μέλλον του αβέβαιο, καθώς αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία ή περιφρόνηση. Ωστόσο ο CZ δικαιώθηκε, όπως γνωρίζουμε. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να απολαμβάνει τους καρπούς της διορατικότητάς του.

Ο CZ ίδρυσε την Binance στην Κίνα, όμως τον Σεπτέμβριο του 2017 μετέφερε εσπευσμένα τους διακομιστές και την έδρα της στην Ιαπωνία. Ήταν τότε που οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη λειτουργία όλων των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς άνοιξε γραφείο στη Μάλτα.
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τις περισσότερες ημέρες της χρονιάς που μας πέρασε, οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην Binance ήταν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόνο του αυτό το ανταλλακτήριο έκανε 1.000 φορές πολλαπλάσιο τζίρο από ολόκληρο το ΧΑ! Πριν από μόλις δύο χρόνια, ο ημερήσιος τζίρος ήταν κατά μέσο όρο κάτω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως υπολογίζεται από το Bloomberg, τη χρονιά που πέρασε, εισπράχθηκαν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια από προμήθειες, τα τριπλάσια από την αμερικανική Coinbase που το 2021 εισήχθη στον Nasdaq και αυτή την ώρα έχει κεφαλαιοποίηση 62 δισεκατομμύρια.

Η περιουσία του CZ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, η εκτίμηση ότι ο CZ συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν προκαλεί έκπληξη. Ωστόσο κυριαρχεί μια αβεβαιότητα όσον αφορά την πραγματική εκτίμηση της περιουσιακής του κατάστασης. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι ο ιδιοκτήτης του 90% των μετοχών της Binance, αλλά πολλοί αμφιβάλλουν αν το ποσοστό του είναι όντως τόσο υψηλό.

Εκτός από τις μετοχές της Binance, ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι του προσωπικού πλούτου του, βρίσκεται σε κρυπτονομίσματα. Είναι βέβαιο πως κατέχει αρκετούς λογαριασμούς-φάλαινες που αγοράζουν Bitcoin περιοδικά, οι οποίοι αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μία διεύθυνση που μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι του ανήκει, βρίσκονται σήμερα 116.000 Bitcoin αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως διαθέτει σημαντικό μερίδιο από το Binance Coin (BNB), το οποίο έχει κεφαλαιοποίηση 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το BNB σημείωσε άνοδο 1.300% πέρυσι.

Συνεπώς η περιουσία του Zhao είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη των 96 δισεκατομμυρίων, αν και κανείς δεν γνωρίζει πόσο. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, που περιέχει τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, την πρώτη θέση κατέχει ο Elon Musk με περιουσία 271,5 δισεκατομμυρίων και τη δεύτερη ο Jeff Bezos με 188,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν πράγματι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του CZ βρίσκεται στα κρυπτονομίσματα, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα!

Το σίγουρο είναι πως βρίσκεται πάνω από τον Satοshi Nakamoto, τον μυστηριώδη και ανώνυμο δημιουργό του Bitcoin, που διαθέτει 1,1 εκατομμύριο Bitcoin αξίας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και βέβαια πολύ πιο πάνω από τον ιδρυτή της FTX Sam Bankman Fried και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Coinbase Brian Armstrong, οι οποίοι διαθέτουν 15 και 9 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Καθόλου άσχημα για κάποιον αυτοδημιούργητο που ξεκίνησε ψήνοντας χάμπουργκερ στα McDonald's. Τι αναφέρει ο ίδιος για όλα αυτά; Όπως έγραψε σε ένα tweet, «Μην ανησυχείτε για την κατάταξη. Επικεντρωθείτε σε πόσους ανθρώπους μπορείτε να βοηθήσετε».

Η επίσημη θέση της Binance για το θέμα είναι πως τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται ακόμα σε ένα πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Με τη μεταβλητότητα που υπάρχει, οποιοσδήποτε αριθμός ακούτε μια μέρα θα είναι διαφορετικός από έναν αριθμό που ακούτε την επόμενη μέρα.

Τα προβλήματα της Binance

Ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης της Binance δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Στις 7 Μαΐου 2019, η Binance αποκάλυψε ότι ήταν θύμα μιας «παραβίασης ασφαλείας μεγάλης κλίμακας» στην οποία χάκερ είχαν κλέψει 7.000 Bitcoin αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη. Ο Zhao δήλωσε ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών, συμπεριλαμβανομένου του phishing, των ιών και άλλων τεχνικών, καταφέρνοντας να διαπεράσουν τους ελέγχους ασφαλείας. Το ανταλλακτήριο αποζημίωσε τα θύματα, καθώς διαθέτει ένα ταμείο, το Secure Asset Fund for Users (SAFE), ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι πως έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Ολλανδίας, αλλά και άλλων χωρών. Στην Ιταλία και στις Νήσους Κέιμαν, οι ρυθμιστικές αρχές προειδοποίησαν δημοσίως ότι η Binance δεν είχε άδεια να ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες στις αντίστοιχες χώρες. Στη Μαλαισία υποχρεώθηκε να σταματήσει την εκστρατεία μάρκετινγκ.

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν εάν η Binance Holdings χρησιμοποιείται ως αρωγός για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, παρά το ότι οι εκπρόσωποι του υπουργείου και η εφορία (IRS) αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα.
Γεγονός είναι πως ακόμα και στη Σιγκαπούρη, όπου διαμένει ο CZ, δεν κατόρθωσε να αποκτήσει άδεια.

Το μέλλον της Binance ίσως να εξαρτάται από το αν μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών και να βρει μια φιλόξενη χώρα ως έδρα. Ίσως δεν βρίσκεται μακριά αυτή η στιγμή. Ο CZ πρόσφατα συναντήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφέρουν άδεια εγκατάστασης στη χώρα τους.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v