Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 7% για το Bitcoin και 9% για το Ether

Εξαϋλώθηκαν 150 δισ. δολάρια από την αγορά. Σε χαμηλό πέντε μηνών και στις $38.766 το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, στις $2.809 προσγειώθηκε νωρίτερα το δεύτερο μεγαλύτερο, Ether. Τι οδηγεί την κατηφόρα.

Βουτιά 7% για το Bitcoin και 9% για το Ether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Βουτιά κάνουν οι τιμές του Bitcoin και του Ethereum, εξαϋλώνοντας σχεδόν 150 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin κατρακυλά 7,8% τις τελευταίες 24 ώρες και τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 38.726 δολάρια, φτάνοντας σε χαμηλό πέντε μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, σημειώνει πτώση 9,3%, στις $2.852, αφότου έφτασε έως και 2.809,51 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα επίσης με το CoinDesk.

Περίπου 147 δισ. δολάρια εξαφανίστηκαν από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.

Η πτώση στα κρυπτονομίσματα έρχονται μετά τις απώλειες της Wall Street την Πέμπτη. Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα και ο S&P 500 διανύει την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών του.

Καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα αυξημένα yields έχουν κάνει τους επενδυτές να αφήσουν τις θέσεις τους από πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει επίσης δηλώσει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού της, καθώς και τη μείωση των αγορών ομολόγων και την αύξηση των επιτοκίων.

Μια κοινή περίπτωση επένδυσης στο Βitcoin είναι ότι χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού ως αποτέλεσμα κυβερνητικών κινήτρων, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ο κίνδυνος είναι ότι μια πιο hawkish Fed μπορεί να κόψει τη φόρα του Βitcoin.

Καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν αργότερα μέσα στην εβδομάδα ωστόσο, ο αναλυτής αγοράς της Oanda, Edward Moya, είπε ότι ήταν «λίγο απογοητευτικό να μη βλέπουμε το Βitcoin να αντιδρά πιο θετικά στην αντιστροφή των αποδόσεων των Treasury».

Οι τιμές του Bitcoin έχουν υποχωρήσει απότομα από τον Νοέμβριο, χάνοντας περισσότερο από 40% από το υψηλό ρεκόρ των περίπου 69.000 δολαρίων.

Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αγορά των crypto θα μπορούσε να κατευθύνεται προς μια κάμψη σύντομα, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών περιορίζουν τις προοπτικές του Βitcoin.

Παράλληλα, οι ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για τα κρυπτονομίσματα. Η Κίνα απαγορεύει πλήρως όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και οι αρχές των ΗΠΑ περιορίζουν επίσης ορισμένες πτυχές της αγοράς.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα της Πέμπτης, ο Edward Moya είχε προβλέψει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει κάτω από τις 40.000 δολάρια καθώς η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα ενέχει κίνδυνο για την «οικονομική σταθερότητα και τη νομισματική πολιτική».

Η Ρωσία είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων χωρών για εξόρυξη Βitcoin, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v