Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χαμένο έδαφος συνεχίζει να κερδίζει το Bitcoin

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου επέστρεψε για λίγο στο πιο υψηλό σημείο από τις 21 Ιανουαρίου, κοντά στις 38.000 δολάρια. Ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall, εν αναμονή αποφάσεων σήμερα από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Το χαμένο έδαφος συνεχίζει να κερδίζει το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Συνεχίζει να ανακτά έδαφος το Bitcoin την Τετάρτη, όπως και τα futures της Wall, εν αναμονή καθοριστικής απόφασης σήμερα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που θα διαμορφώσει τις προσδοκίες για τη νομισματική σύσφιξη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε κεφαλαιοποίηση φτάνει κοντά στις 38.000 δολάρια -είναι το υψηλότερο επίπεδo από τις 21 Ιανουαρίου, όταν η πώληση ψηφιακών νομισμάτων και άλλων assets με ρίσκο επιταχύνθηκε απότομα. Αυτή την ώρα τελεί υπό διαπραγμάτευση στις $37.874, καταγράφοντας άνοδο 4,3%.

Το Bitcoin ανακάμπτει από την πτώση που το είδε κάτω από τις 33.000 δολάρια τη Δευτέρα, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 50% από το υψηλό που ήταν τον Νοέμβριο, κάνοντας ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν τις 30.000 δολάρια ως βασικό σημείο στήριξης. Πρόκειται για όριο κάτω από το οποίο δεν έχει κατηφορίσει από τον Ιούλιο.

Η συσχέτιση των crypto με τις μετοχές ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην προοπτική σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Οι παράλληλες κινήσεις του Bitcoin με τον Nasdaq 100 και τον S&P 500 έφτασαν σε ιστορικό  υψηλό αυτόν τον μήνα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ότι ένα από τα πιο ευμετάβλητα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κόσμου θα μπορούσε να γίνει πιο προβλέψιμο στο μέλλον.

Η Fed πρόκειται να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη, με απόφαση πολιτικής από τον πρόεδρο Jerome Powell στις 9:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Η οικονομολόγος του Bloomberg Anna Wong αναμένει να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όπως και τον τρέχοντα ρυθμό μείωσης αγορών ομολόγων και να κάνει μια αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v