Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χτύπημα στα crypto, χάνει το 1 προς 1 το Tether

Το ισχυρότερο stablecoin έχει χάσει την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, προκαλώντας νέες ανησυχίες στην αγορά.

Νέο χτύπημα στα crypto, χάνει το 1 προς 1 το Tether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το κρυπτονόμισμα Tether δέχτηκε ισχυρή πίεση σήμερα με την τιμή να υποχωρεί κάτω από επίπεδο του 1 δολαρίου.

Το stablecoin αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί την αξία του 1 δολαρίου, έπεσε έως και στα 95,11 σεντς σύμφωνα με τον δείκτη CryptoCompare.

Τα Stablecoins θεωρείται ότι παρέχουν στους εμπόρους κρυπτονομισμάτων ένα ασφαλές μέρος για να σταθμεύσουν τα μετρητά τους μεταξύ των στοιχημάτων σε ασταθή κρυπτονομίσματα. Το Tether, μακράν το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διευκόλυνση των συναλλαγών στην αγορά crypto και παρέχει επίσης σύνδεση με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σημειώνουν οι Financial Times.

Η πτώση της τιμής του Tether πάνω από 3% κάτω από την σύνδεση με το 1 δολάριο, έρχεται αφότου το TerraUSD, ένα πολύ μικρότερο stablecoin, έχει απομακρυνθεί εντελώς από την πρόσδεσή του έναντι του δολαρίου. Η Tether, σε αντίθεση με την TerraUSD, ισχυρίζεται ότι υποστηρίζεται από ένα καλάθι περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται σε δολάρια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v