Υποχρεωτικές πωλήσεις Bitcoin από εξορύκτες βλέπει η JP Morgan

Κίνδυνο να συνεχιστεί η πίεση και το τρίτο τρίμηνο καταγράφει ο αμερικανικός οίκος. Το κόστος εξόρυξης «κλειδί» για την εξέλιξη της τιμής του κρυπτονομίσματος. Ποια είναι η ελπίδα για ανάκαμψη του Bitcoin.

Υποχρεωτικές πωλήσεις Bitcoin από εξορύκτες βλέπει η JP Morgan

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι εξορύκτες Bitcoin που είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή του για κάποιο χρονικό διάστημα, εκτιμά η JPMorgan Chase & Co.

Οι εξορύκτες που είναι εισηγμένοι σε χρηματιστήρια -οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου - έχουν ήδη δημοσιοποιήσει πωλήσεις Bitcoin τον Μάιο και τον Ιούνιο για αύξηση της ρευστότητας, κάλυψη κόστους και πιθανώς απομόχλευση, έγραψαν σε σημείωμα την Παρασκευή οι αναλυτές του οίκου. Αυτοί που δεν είναι εισηγμένοι μπορεί να έχουν πουλήσει περισσότερα για να καλύψουν το τρέχον κόστος και μπορεί να είναι λιγότερο μοχλευμένοι, λόγω της πιο περιορισμένης πρόσβασής τους στις κεφαλαιαγορές, είπαν.

«Η πώληση Bitcoin από τους εξορύκτες, προκειμένου να καλυφθούν τα τρέχοντα κόστη ή να πληρωθούν οφειλές, θα μπορούσε να συνεχιστεί στο τρίτο τρίμηνο, εάν η κερδοφορία τους δεν βελτιωθεί», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής. Αυτή η εξέλιξη «πιθανότατα έχει ήδη επιβαρύνει τις τιμές τον Μάιο και τον Ιούνιο, αν και υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί αυτή η πίεση».

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχωρεί περισσότερο από 50% από τις αρχές του έτους, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρχίζει να αυξάνει τα επιτόκια και ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός. Τα προβλήματα βάθυναν με την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra/Luna, καθώς και με τις ανησυχίες για το hedge fund Three Arrows Capital. 

Ένα στοιχείο θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές, σύμφωνα με την JPMorgan: μια πτώση του κόστους παραγωγής από ένα εύρος περίπου 18.000-20.000 δολάρια νωρίτερα φέτος, στις 15.000 δολάρια αυτό το μήνα. 

Οι εκτιμήσεις για το κόστος εξόρυξης Bitcoin, πάντως ποικίλλουν. Το κόστος παραγωγής για μια μεγάλη εταιρεία εξόρυξης είναι περίπου 8.000 δολάρια, υποθέτοντας μέσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και αρκετά νέα μηχανήματα, σύμφωνα με την Arcane Crypto. Ωστόσο, η Securitize Capital λέει ότι συνυπολογίζοντας τα γενικά έξοδα για τις υποδομές και τα επιτόκια, το συνολικό κόστος για ορισμένους μπορεί ήδη να είναι πάνω από τις 20.000 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v