Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μεγάλη βουτιά στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τις $22.000 το Bitcoin

Πτώση άνω του 7% για Ether και μικρότερα κρυπτονομίσματα αλλά και για τις μετοχές που συνδέονται με τον κλάδο. «Ο χειμώνας για τα crypto ίσως δεν έχει τελειώσει ακόμη», δηλώνει αναλυτής.

Νέα μεγάλη βουτιά στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τις $22.000 το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin βυθίστηκε κάτω από τα 22.000 δολάρια την Παρασκευή, ακολουθώντας την πτωτική κίνηση των μετοχών εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο επιθετική θα είναι η Federal Reserve στην προσπάθειά της να μειώσει τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε 8,7% στα 21.443 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinDesk. Το selloff ήρθε αφού το Bitcoin ξεπέρασε για λίγο τα 25.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου. Το κρυπτονόμισμα είχε λάβει ώθηση από την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τους traders να εκτιμούν ότι αυτό απομακρύνει εν μέρει τις πιέσεις προς τη Fed για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Craig Erlam, αναλυτής στην Oanda, δήλωσε ότι ενώ το έναυσμα για το selloff του Bitcoin δεν ήταν ξεκάθαρο, «το γεγονός ότι δεν έχουν ανακτηθεί οι απώλειες υποδηλώνει ότι υπάρχει ουσία στην κίνηση».

Ο Erlam πρόσθεσε ότι η υποχώρηση του Bitcoin κάτω από τα $22.500 «θα μπορούσε να είναι σημαντικό εάν κρατήσει, με το επόμενο βασικό τεστ για άλλη μια φορά να είναι $20.000». Και πρόσθεσε: «Ο χειμώνας των κρυπτονομισμάτων μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα».

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει 7,2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 1.717 $. Μικρότερα tokens όπως Solana και Cardano επίσης σημείωσαν μεγάλη πτώση.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως η Coinbase, η Marathon Digital και η Riot Blockchain σημειώνουν πτώση 8,7%, 12,2% και 11,4%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v