Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Συνελήφθη στην Αλβανία ο καταζητούμενος crypto-CEO της Thodex

Ο Φατίχ Οζέρ θα δικαστεί για σειρά από απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων επέφερε συνολικές απώλειες 356 εκατ. τουρκικές λίρες.

Τουρκία: Συνελήφθη στην Αλβανία ο καταζητούμενος crypto-CEO της Thodex

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον Φατίχ Οζέρ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, ο οποίος αναζητούνταν από τις τουρκικές αρχές, κατηγορούμενος για απάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία έκδοσης του Οζέρ στην Τουρκία ξεκίνησε.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιβληθούν ποινές φυλάκισης χιλιάδων ετών συνολικά για τους ιδρυτές και τα στελέχη της Thodex, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφιακή απάτη και ξέπλυμα εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, γράφει το Bloomberg.

Η πλατφόρμα Thodex ήταν μέρος της κρυπτο-έκρηξης που προκλήθηκε από επενδυτές στην Τουρκία, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την ασταθή λίρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συνολικές απώλειες εξαιτίας της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου ανήλθαν σε 356 εκατ. λίρες (24 εκατομμύρια δολάρια).

Πέρυσι, μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, ο Οζέρ εξαφανίστηκε. Νωρίτερα είχε κάνει δήλωση από άγνωστη τοποθεσία, υποσχόμενος να αποπληρώσει τους επενδυτές και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v