Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι σήμα στέλνει η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας στις αγορές crypto

Τι πρέπει να περιμένουμε από τη Λιζ Τρας για τα κρυπτονομίσματα. Το ειδικό βάρος της Βρετανίας ως χρηματοοικονομικού κέντρου και οι δηλώσεις που στέλνουν μήνυμα. Τα νεότερα για Bitcoin-Ethereum.

Τι σήμα στέλνει η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας στις αγορές crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ασφαλώς δεν περιμένατε να πληροφορηθείτε από τη στήλη των κρυπτονομισμάτων ότι πρωθυπουργός στη Βρετανία επιλέχθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Liz Truss. Όμως δεν πρόκειται να βρείτε αλλού τι πιστεύει η 47χρονη αντικαταστάτρια του Μπόρις Τζόνσον για τον χώρο των crypto!

Αυτό το ζήτημα θα εξετάσουμε σήμερα, καθώς το Λονδίνο όχι μόνο έχει ειδικό βάρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο, αλλά και επειδή από τον Απρίλιο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Rishi Sunak (ο αντίπαλος της Truss για την πρωθυπουργία), πραγματοποιώντας μια θεαματική μεταστροφή, είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να μετατραπεί σε παγκόσμιο κόμβο του χώρου των κρυπτονομισμάτων. Ο Sunak είχε παρουσιάσει ένα λεπτομερές σχέδιο, το οποίο είχε αρχίσει να υλοποιείται, για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της τεχνολογίας του blockchain. 

Η πρώτη δημόσια δήλωση της Truss ήταν στις αρχές του 2018 -πού αλλού;- στο Twitter: «Θα πρέπει να καλωσορίσουμε τα κρυπτονομίσματα με τρόπο που δεν περιορίζει τις δυνατότητές τους. Να απελευθερώσουμε τον επιχειρηματικό χώρο καταργώντας τους κανονισμούς που περιορίζουν την ευημερία». Ήταν η περίοδος που μόλις είχε φτάσει το Bitcoin την τότε κορυφή των 20.000 δολαρίων, αποσπώντας την προσοχή του ευρύτερου κοινού για πρώτη φορά και η Βρετανίδα πολιτικός βρισκόταν στη θέση της υφυπουργού Οικονομικών.

Πολύ αόριστη, θα πείτε, η τοποθέτησή της. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δήλωση κάποιου που δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο για το οποίο μιλάει. Ίσως και να είναι έτσι, όμως ως υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησε ένα δίκτυο ψηφιακού εμπορίου, τονίζοντας ότι δημιουργούνται τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες σε τομείς όπως το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη. Τομείς στους οποίους προτίθεται να διασφαλίσει ότι θα ηγηθούν μαζί με τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε.

Τι να περιμένουμε από τη νέα πρωθυπουργό για τον χώρο των crypto; Ίσως όχι κάτι άμεσα. Υπάρχουν μεγαλύτερα και πιο πιεστικά οικονομικά ζητήματα, τα οποία είναι άμεσης προτεραιότητας, όπως η ενεργειακή πολιτική και ο πληθωρισμός. Ωστόσο έχουμε μια ιδέα για το πλαίσιο το οποίο θα κινηθεί. Αν ενεργήσει με βάση το ιδεολογικό της στίγμα, είναι λογικό να περιμένουμε ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις και χαλάρωση των γραφειοκρατικών περιορισμών. Το ιδανικό περιβάλλον για τα crypto, μια που αποτελεί ζωτικής σημασίας για τις επιχειρηματικές προσπάθειες του κλάδου, να αφεθεί χώρος στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες θα μπορούσε να αναλάβει ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, για τη θέση προορίζεται ο σημερινός υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής Kwasi Kwarteng, ο οποίος υποστήριξε την Truss στην κούρσα για την πρωθυπουργία. Ο Kwarteng θεωρείται φιλικός προς τον κλάδο, καθώς έχει υποστηρίξει πως το blockchain αποτελεί μία από τις επτά τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας.

Η αγορά σήμερα

Απόλυτη άπνοια χαρακτηρίζει την τιμή του Bitcoin. Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, έχει κολλήσει πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2017, κοντά στις 20.000 δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές, η εικόνα αυτή οφείλεται στην ανυπαρξία σημαντικών ειδήσεων και την αναμονή εξελίξεων γύρω από τα παγκόσμια μακροοικονομικά ζητήματα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία φανερώνει το διάγραμμα του Ethereum. Λογικό, μια που πλησιάζει η ώρα του Merge, της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης. Η τιμή του δεύτερου σε σημασία κρυπτονομίσματος, μετά την αναπήδηση από τη στήριξη των 1.400 δολαρίων, βρίσκεται σε ένα παράλληλο σχηματισμό συσσώρευσης που είναι πιθανό να την οδηγήσει μέχρι το κρίσιμο σημείο των 1.700 δολαρίων.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Τα σεμινάρια θα συνεχίσουν ξανά από Σεπτέμβρη. Μπορείτε όμως να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars και στα βιβλιοπωλεία. Οι κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να το παραγγείλουν από το Amazon.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v