Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των crypto

Νέα πτώση για το Bitcoin αλλά και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Οι ελπίδες για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά στρέφονται στην αναβάθμιση του Ethereum.

Εχασε το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των crypto

Το Bitcoin φλερτάρει ξανά με τα χαμηλά έτους, μετά από ένα κύμα πωλήσεων που ώθησε και πάλι τη συνολική αγοραία αξία των crypto κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό token έχει χάσει περισσότερο από 6% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στις 18.620 δολάρια. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά παρόμοιο ποσοστό τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko.

Τα αυξανόμενα επιτόκια ασκούν πίεση σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων κινδύνου και τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν εξαίρεση. Η υποχώρηση του Bitcoin το φέρνει πιο κοντά στο ναδίρ των 17.600 δολαρίων όπου βρέθηκε τον Ιούνιο.

«Η μακρο-αφήγηση είναι πολύ δύσκολο να αφεθεί στην άκρη και θα βαρύνει στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Kevin Loo, επικεφαλής επενδυτικών πληροφοριών στην IDEG Asset Management Ltd., στην τηλεόραση του Bloomberg. «Το Βitcoin είναι κάτω από 20.000 δολάρια. Ήμασταν ξανά εδώ στο παρελθόν και είναι πιθανό ότι θα μπορούσαμε να πάμε ελαφρώς χαμηλότερα».

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει αισιοδοξία από την επερχόμενη αναβάθμιση του δικτύου Ethereum, η οποία ορισμένοι αναλυτές ελπίζουν ότι θα προσφέρει επενδυτικές ροές στον Ether και σε άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κατά περίπου 60% φέτος. Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ του Bitcoin ήταν στις 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v