Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον πάγο assets του FTX έβαλαν οι Μπαχάμες

Κανένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στην επιχείρηση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί χωρίς την έγκριση του προσωρινού εκκαθαριστή, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ανοδικά σήμερα Bitcoin και Ether.

Στον πάγο assets του FTX έβαλαν οι Μπαχάμες

Πάγωσε κάποια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας crypto του Sam Bankman-Fried η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στις Μπαχάμες και αποφάσισε να διορίσει εκκαθαριστή για μια από τις οντότητές του, καθώς ο επιχειρηματίας αγωνίζεται για να συγκεντρώσει έως και 8 δισεκατομμύρια δολάρια, για να σώσει το FTX.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες έλαβε μέτρα την Πέμπτη κατά της FTX Digital Markets, της θυγατρικής του FTX στις Μπαχάμες. Κανένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στην επιχείρηση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί χωρίς την έγκριση του προσωρινού εκκαθαριστή, είπε η ρυθμιστική αρχή. Το FTX μεταφέρθηκε στις Μπαχάμες το 2021 από το Χονγκ Κονγκ, όπου και ξεκίνησε.

«Η επιτροπή γνωρίζει δημόσιες δηλώσεις που υποδηλώνουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών υποβλήθηκαν σε κακή διαχείριση και/ή μεταβίβαση στην Alameda Research», ανέφερε η ανακοίνωση. Η Alameda είναι η επιχείρηση trading crypto του Bankman-Fried.

Ο Bankman-Fried επιδίωκε να συγκεντρώσει έως και 8 δισ. δολάρια για να σώσει την εταιρεία crypto του την Πέμπτη, λέγοντας στους επενδυτές του FTX.com ότι χωρίς «ένεση» μετρητών, η εταιρεία θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με ένα άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Στο άκουσμα της είδησης, τα κρυπτονομίσματα έκαναν βουτιά. Σήμερα, το Βitcoin ενισχύεται 2,6%, στις 17.127 δολάρια, ενώ το Εther με άνοδο 6,6%, βρίσκεται στις 1.254. Υπενθυμίζεται ότι η Binance αποχώρησε από τη διάσωση του ανταλλακτηρίου FTX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v