Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Discount μαμούθ για το μεγαλύτερο ETF κρυπτονομισμάτων

Κατάρρευση 42% σε λίγες μέρες, ενώ η βιομηχανία crypto κατακλύζεται από το χάος. Γιατί η Grayscale βρίσκεται στα μαχαίρια με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Discount μαμούθ για το μεγαλύτερο ETF κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται για το μεγαλύτερο fund κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, καθώς το χάος κατακλύζει τη βιομηχανία στον απόηχο της σοκαριστικής κατάθεσης πτώχευσης της FTX.

Το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) των 11,4 δισ. δολαρίων έχει υποχωρήσει περισσότερο από 74% φέτος, ξεπερνώντας την πτώση 64% του κρυπτονομίσματος. Το χάσμα διευρύνθηκε δραματικά την περασμένη εβδομάδα, παρασύροντας το GBTC σ' ένα πρωτοφανές discount 42% στην αξία των Bitcoin που κατέχει, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Παρά τις προσπάθειες της Grayscale, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις αιτήσεις μετατροπής του GBTC σε ETF που βασίζεται σε φυσικό νόμισμα - μια δομή που δεν έχει εγκρίνει ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, παρότι εδώ και έναν χρόνο επιτρέπει το ETF ProShares Bitcoin Strategy (BITO), βασισμένο σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Συνεπώς, το GBTC δεν είναι σε θέση να εξαργυρώσει μετοχές για να συμβαδίσει με τις μεταβολές στη ζήτηση, επιδεινώνοντας την καθαρή αξία του ενεργητικού του, αντίθετα με τα ETF που υποστηρίζονται από παράγωγα.

Το BITO έχει πέσει 65% μέχρι στιγμής το 2022, στα ίδια επίπεδα με τη διολίσθηση του Bitcoin. Αν και προκάλεσαν μεγάλη δυσφορία οι φόβοι για τη συνεχή προώθηση futures που λήγουν, αυτές οι ανησυχίες ήταν σε μεγάλο βαθμό αβάσιμες.

Εν τω μεταξύ, το discount του GBTC είναι από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Grayscale έχει πιέσει για τη μετατροπή σε ETF. Η άρνηση της SEC τον Ιούνιο οδήγησε την εταιρεία να μηνύσει την υπηρεσία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v