Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκια χτυπά μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων

Εκτακτη συνάντηση πελατών της Genesis με τον προσωρινό CEO. Τα σενάρια, με δεδομένο ότι έχει υποστεί σημαντικές απώλειες κεφαλαίου.

Καμπανάκια χτυπά μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Genesis Global Trading, θυγατρική της Digital Currency Group, έστειλε επιστολή στους πελάτες για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον προσωρινό CEO της εταιρείας Derar Islim, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας. Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος Michael Monroe είχε παραιτηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Η Genesis είναι από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων, η οποία απευθύνεται σε θεσμικούς και ιδιαίτερα εύρωστους ιδιώτες. Η μητρική, η Digital Currency Group, εκτός από την Genesis, έχει υπό την ομπρέλα της μεταξύ άλλων και την Grayscale Investments, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Το πιο παλιό και πιο μεγάλο fund του Bitcoin που διαπραγματεύεται στη Wall Street.

Το ύποπτο είναι πως το fund τελεί υπό διαπραγμάτευση σε ένα πρωτοφανές discount 42% σε σχέση με την αξία των Bitcoin που κατέχει, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το σενάριο που γνωρίζουμε, είναι πως παρά τις προσπάθειες της Grayscale, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις αιτήσεις μετατροπής του GBTC σε ETF που βασίζεται σε φυσικό νόμισμα -μια δομή που δεν έχει εγκρίνει ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Ωστόσο υπάρχει και ένα δεύτερο. Να υπάρχει πρόβλημα φερεγγυότητας. Μπορεί η συνάντηση των πελατών της Genesis με τον CEO να μην κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Να επιθυμεί να τους διαβεβαιώσει πως όλα πάνε καλά.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχει υποστεί σημαντικές απώλειες κεφαλαίου, καθώς έχει τοποθετήσει χρήματα στις Three Arrows Capital, Babel Finance και FTX, όπως και στο ότι οι καιροί είναι πονηροί, οφείλουμε να έχουμε την προσοχή μας.

Η μητρική της εταιρείας είχε αναλάβει ορισμένα από τα χρέη, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο άνοιγμα είχαν στην FTX. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Επειδή η Digital Currency Group είναι όντως πολύ μεγάλη για να πέσει, χωρίς να καταφέρει συντριπτική ζημιά στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v