Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Sam Bankman-Fried συνελήφθη στις Μπαχάμες

Η σύλληψή του θεωρείται η πρώτη ενέργεια των ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου δισεκατομμυρίων δολαρίων της FTX.

Ο Sam Bankman-Fried συνελήφθη στις Μπαχάμες

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, συνελήφθη χθες το βράδυ στο συγκρότημα διαμερισμάτων του στις Μπαχάμες από τις τοπικές αρχές, κατόπιν αιτήματος από την αμερικανική κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης είχε διαβιβάσει ένα σφραγισμένο κατηγορητήριο, θέτοντας τις βάσεις για την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Η σύλληψή του θεωρείται η πρώτη ενέργεια των ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου δισεκατομμυρίων δολαρίων της FTX.  

Ο Bankman-Fried αναμενόταν να καταθέσει οικειοθελώς ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τρίτη. Η Maxine Waters, η οποία επιβλέπει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, δήλωσε έκπληκτη για τη σύλληψη του πρώην CEO της FTX και απογοητευμένη που δεν θα τον ακούσει να καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου. Με αυτή τη σύλληψη, το κοινό που ανάμενε με ανυπομονησία να δοθούν απαντήσεις, χάνει την ευκαιρία, όπως ανάφερε. 

Ο Ντάμιαν Ουίλιαμς, εισαγγελέας των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Twitter ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει να προχωρήσει σε αποσφράγιση του κατηγορητηρίου το πρωί.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χρηματιστηριακή απάτη, συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση και ξέπλυμα χρήματος. 

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει ξεκινήσει ένα ξεχωριστό πακέτο κατηγοριών εναντίον του Bankman-Fried, σχετικά με παραβιάσεις των νόμων περί κινητών αξιών. Οι κατηγορίες αυτές αναμένεται να κατατεθούν σήμερα στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε ο διευθυντής επιβολής του νόμου Gurbir Grewal.

Ο Γενικός Εισαγγελέας στις Μπαχάμες Ράιαν Πίντερ ανάφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να ζητήσουν την έκδοση του Bankman-Fried και επιβεβαίωσε τη σύλληψή του από τη Βασιλική αστυνομική δύναμη. Δηλώσεις έκανε και ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών Φίλιπ Ντέιβις, ο οποίος διαβεβαίωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν κοινό συμφέρον να λογοδοτήσουν όλα τα άτομα που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη του κοινού και έχουν παραβεί τον νόμο.

Η σύλληψη του Bankman-Fried, όπως και η αναμενόμενη έκδοσή του, υποδηλώνουν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των Μπαχαμών και των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εξελίσσεται καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης. Οι Μπαχάμες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνάψει συμφωνία έκδοσης καταζητούμενων από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν οι Μπαχάμες ήταν ακόμη υπό βρετανικό έλεγχο. 

Νομικοί ισχυρίζονται πως ο Bankman-Fried ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, εάν θελήσουν οι αρχές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους. Κάτι καθόλου απίθανο, αν σκεφτούμε πώς αντιμετώπισαν τον Bernie Madoff, ο οποίος καταδικάστηκε σε 150 χρόνια φυλάκισης. 

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v