Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι της αγοράς crypto το 2022

«Πρωταθλητής» στην πτώση το Solana, που έχασε το 92% της αξίας του, εξαϋλώνοντας πάνω από 48 δισ. δολάρια. Το top 5 των κρυπτονομισμάτων με τις μεγαλύτερες «βουτιές». Η πορεία του Bitcoin.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι της αγοράς crypto το 2022

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το 2022 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για την αγορά crypto, με όλα τα μεγάλα κρυπτονομίσματα να υποχωρούν έντονα. Ωστόσο, ορισμένα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν πολύ μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με τον κλάδο. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το CryptoPresales.com, τα Solana και Polkadot παραμένουν οι μεγαλύτεροι χαμένοι της αγοράς το 2022, με τις τιμές τους να υποχωρούν κατά 92% και 82% μέχρι σήμερα.

Cardano, Shiba Inu και Polygon κλείνουν το top 5 με τις μεγαλύτερες απώλειες 

Από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 1,9 τρισ. δολάρια σε αξία και μερικά από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την πτώση.

Η πτώση της τιμής του Solana κατά 92% έχει εξαλείψει 48,1 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησης της αγοράς μέχρι σήμερα. Ακολουθεί το Polkadot με πτώση 82% και πτώση κεφαλαιοποίησης 21,5 δισ. δολαρίων. Τα στοιχεία του CoinMarketCap δείχνουν ότι η τιμή του ένατου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, του Cardano, έχει μειωθεί κατά 79% από τον Ιανουάριο, κατατάσσοντάς το τρίτο στη λίστα. Επίσης, η χρηματιστηριακή του αξία μειώθηκε κατά 34,7 δισ. δολάρια στο ίδιο διάστημα. Μαζί, τα τρία κρυπτονομίσματα έχασαν σχεδόν 105 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μέχρι σήμερα.

Το Shiba Inu έχει επίσης καταγράψει μεγάλη πτώση εφέτος. Το SHIB διαπραγματεύτηκε στο 0,0000087 $ την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί το 14ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον χώρο. Ωστόσο, το δημοφιλές meme coin περνάει δύσκολες στιγμές, χάνοντας το 73% της αξίας του τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Με πτώση 68% μέχρι σήμερα και απώλεια 11,2 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίησή του, το Polygon κλείνει τη λίστα με τους πέντε μεγαλύτερους χαμένους στην αγορά crypto. 

Στην 7η θέση με βουτιά 63% το Bitcoin 

Παρόλο που το Bitcoin ήταν στο επίκεντρο της κατάρρευσης των τιμών στα crypto εφέτος, το μεγαλύτερο και πιο ακριβό κρυπτονόμισμα στον κόσμο καταγράφει την έβδομη μεγαλύτερη πτώση στον κλάδο φέτος, μια θέση πίσω από το Ethereum.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κατά 63% το 2022, ενώ το Ethereum σημείωσε πτώση 67% μέχρι σήμερα. Τα XRP και Litecoin ακολουθούν με πτώση 57% και 55%.

Αφού τράβηξε την προσοχή των επενδυτών ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κρυπτονομίσματα πέρυσι, το Dogecoin είδε επίσης την τιμή του να υποχωρεί έντονα το 2022. Το δημοφιλές meme coin έχασε το 53% της αξίας του σε δώδεκα μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin διαμορφώθηκε στα 10,3 δισ. δολάρια, από 22,8 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία του CoinMarketCap δείχνουν ότι το TRON καταγράφει τη μικρότερη διόρθωση τιμής μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, με πτώση μόλις 28% μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχει χάσει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 3 δισ. δολαρίων τους τελευταίους δώδεκα μήνες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v