Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι προβλέψεις για την τιμή του bitcoin το 2023

Το 2022 το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βούτηξε 60%, διαψεύδοντας πολλούς «ταύρους» που στοιχημάτιζαν σε νέα εκτόξευση. Τι αναμένουν τώρα οι παίκτες της αγοράς για τη νέα χρονιά.

Oι προβλέψεις για την τιμή του bitcoin το 2023

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα.

Περισσότερα από 1,3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης εξαφανίστηκαν. Και το bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, είδε την τιμή του να υποχωρεί περισσότερο από 60%.

Όσοι έκαναν προβλέψεις για την τιμή του bitcoin τον περασμένο χρόνο έπεσαν εντελώς έξω.

Αλλά έχοντας μπει πλέον στο 2023, ορισμένοι παίκτες της αγοράς τολμούν να κάνουν προβλέψεις παρά τη μεγάλη αστάθεια που επικρατεί στην αγορά.

Το CNBC παρουσιάζει μερικές από τις πιο τολμηρές προβλέψεις για το 2023.

Τιμ Ντρέιπερ: 250.000 δολάρια

Ο «ταύρος» του bitcoin, Τιμ Ντρέιπερ, είχε προβεί σε μια από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το bitcoin του 2022, προβλέποντας ότι θα αξίζει 250.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Τον Νοέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα για αυτήν την πρόβλεψη μέχρι τα μέσα του 2023. Ακόμη και μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, είναι πεπεισμένος ότι το νόμισμα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

«Η υπόθεσή μου είναι ότι, δεδομένου ότι οι γυναίκες ελέγχουν το 80% των δαπανών λιανικής και μόνο 1 στα 7 πορτοφόλια bitcoin κατέχουν σήμερα γυναίκες, το φράγμα θα σπάσει», είπε ο Ντρέιπερ στο CNBC μέσω email.

Το bitcoin θα πρέπει να κάνει ράλι 1.400% προκειμένου να διαπραγματευτεί σε αυτό το επίπεδο.

Standard Chartered: 5.000 δολάρια

Για ορισμένους τα χειρότερα για το bitcoin δεν έχουν έρθει ακόμα.

Σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, η Standard Chartered προέβλεψε ότι το bitcoin μπορεί να πέσει έως και τα 5.000 δολάρια.

Η πρόβλεψη, μια από τις «εκπλήξεις» που «υποτιμολογούνται» από τις αγορές, θα αντιπροσώπευε μια βουτιά 70% σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.

Μαρκ Μόμπιους: 10.000 δολάρια

Ο βετεράνος επενδυτής έπεσε σχετικά μέσα στις προβλέψεις του το 2022 όσον αφορά την τιμή του bitcoin. Τον Μάιο, προέβλεψε ότι το κρυπτονόμισμα θα πέσει στα 20.000 δολάρια όταν διαπραγματευόταν πάνω από τα 28.000 δολάρια.

Είπε ότι το bitcoin θα υποχωρήσει στα 10.000 δολάρια το 2022. Αυτό δεν συνέβη. Ωστόσο, δήλωσε στο CNBC ότι εμμένει στην τιμή των 10.000 δολαρίων το 2023.

Κάρολ Αλεξάντερ: 50.000 δολάρια

Η Κάρολ Αλεξάντερ, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, είχε εκτιμήσει ότι η τιμή του bitcoin θα πέσει στα 10.000 δολάρια το 2022.

Τώρα, πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να οδεύει για κέρδη - αλλά όχι για τους λόγους που θα περίμενε κανείς.

Ο «καταλύτης» θα ήταν περισσότερα ντόμινο από την κατάρρευση του FTX, σημείωσε η ίδια. Αν συμβεί αυτό, αναμένει ότι η τιμή του bitcoin θα ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια τα 50.000 δολάρια το τρίτο ή το τέσσερα τρίμηνα.

Το σκεπτικό της Αλεξάντερ είναι ότι, με τους όγκους συναλλαγών να εξατμίζονται καθώς οι traders θα απέχουν από τις διαπραγματεύσεις κρυπτονομισμάτων, οι μεγάλοι επενδυτές bitcoin - γνωστοί ως «φάλαινες» - πιθανότατα θα παρέμβουν για να στηρίξουν την αγορά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v