Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Στην τρύπα της Silicon Valley Bank το USDC

H Circle Internet Financial εκδότης του token έχει μεγάλα ανοίγματα 3,3 δισ. δολ. στη χρεοκοπημένη SVB, εντείνοντας τις ανησυχίες για ντόμινο επιπτώσεων στα κρυπτονομίσματα.

Crypto: Στην τρύπα της Silicon Valley Bank το USDC

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Κάτω από το 1 δολάριο βούτηξε το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο Stablecoin με κεφαλαιοποίηση 37 δισ. δολ., καθώς ο εκδότης του η Circle Internet Financial προβληματίζεται για τα μεγάλα ανοίγματα που έχει στην χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank., εντείνονταςτις ανησυχίες για ντόμινο επιπτώσεων.

Η πτώση του USDC το Σάββατο έφτασε στα 92 σεντς, ενώ υποχώρησε και στα 81 σεντς, πιέζοντας όλα τα κρυπτονομίσματα, μεταδίδειτο Reuters.

Υπό αυτή την ενισχυμένη πίεση στο USDC το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global αποφάσισε να «διακόψει προσωρινά» τη μετατροπή των USDC σε αμερικανικά δολάρια το Σαββατοκύριακου και θα συνεχίσει τη Δευτέρα, όταν ανοίξουν οι τράπεζες.

Το USD Coin, ή USDC, υποστηρίζετε από αποθέματα ρευστού και κρατικών ομολόγων βραχυπρόθεσμης διάρκειας, ωστόσο, 3,3 δισ. δολ. από αυτό το απόθεμα των περίπου 40 δισ. δολ. βρίσκονται στην τρύπα της  Silicon Valley Bank.

Ο Dante Disparte, επικεφαλής στρατηγικής της Circle,  περιέγραψε την πτώση της Silicon Valley Bank ως «αποτυχία μαύρου κύκνου» στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, γράφοντα στο twitter ότι χωρίς κρατικό σχέδιο διάσωσης θα υπάρξουν «ευρύτερες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v