Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοδος και κατασχέσεις στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ChipMixer

Οι αρχές κατέσχεσαν την υποδομή της πλατφόρμας, τέσσερις σέρβερ, 7 terabytes δεδομένων και 1.909,4 bitcoin! Η πλατφόρμα πιστεύεται ότι επέτρεψε το «ξέπλυμα» συνολικά 152.000 BTC.

Εφοδος και κατασχέσεις στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ChipMixer

Οι γερμανικές και αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 44 εκατ. ευρώ (46,3 εκατ. δολάρια) από την ChipMixer, μια γνωστή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την Europol.

Οι αρχές κατέσχεσαν την υποδομή της πλατφόρμας, τέσσερις σέρβερ, 7 terabytes δεδομένων και 1.909,4 bitcoin (BTC) (47,7 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε η Europol την Τετάρτη.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συνέδραμαν επίσης Βέλγιο, Πολωνία και Ελβετία.

Η εταιρία ChipMixer προσέφερε υπηρεσίες mixing κρυπτονομισμάτων, ενισχύοντας την ανωνυμία των συναλλαγών και επιτρέποντας στους πελάτες της να κρύψουν ίχνη εγκληματικών κινήσεων, όπως διακίνηση ναρκωτικών ή όπλων, επιθέσεις ransomware και οικονομικές απάτες, σύμφωνα με την Europol.

Η πλατφόρμα πιστεύεται ότι επέτρεψε το ξέπλυμα 152.000 BTC - περίπου 3,8 δισ. δολάρια σε τρέχουσες τιμές - ένα μεγάλο μέρος των οποίων συνδέθηκε με ομάδες ransomware, παράνομη διακίνηση αγαθών και εκμετάλλευση παιδιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v