Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί «έσπασαν τα φρένα» στο Ethereum

Τι κρύβει η εκτίναξη 11% υψηλότερα για το κρυπτονόμισμα μέσα σε 18 ώρες. Η σημασία της αναβάθμισης «Σαγκάη» και τα περιθώρια για συνέχεια στην κίνηση.

Γιατί «έσπασαν τα φρένα» στο Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Όταν αναφέραμε χθες ότι ξεπερνώντας το εμπόδιο των 1.920 δολαρίων (μπλε οριζόντια γραμμή) η τιμή του Ethereum επιβεβαιώνει την ανοδική της τάση, ούτε και εμείς δεν φανταστήκαμε πόση δύναμη έχει.

Πράγματι, για λίγες ώρες ανακόπηκε η αναρρίχηση, κάνοντας στάση για ανάκτηση δυνάμεων και μετά συνέχισε για ακόμα υψηλότερα. Μέσα σε 18 ώρες πραγματοποίησε άνοδο 11% και πλέον έχει στρατοπεδεύσει στην περιοχή των 2.120 δολαρίων (πορτοκαλί οριζόντια γραμμή)

Η αναβάθμιση Σαγκάη αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη για το οικοσύστημα. Μια νέα ημέρα ξημέρωσε. Πλέον οι κάτοχοι Ethereum που επιθυμούν να δεσμεύσουν προσωρινά τα νομίσματα τους για να λαμβάνουν ανταμοιβή, απελευθερώνονται από το άγχος της αβεβαιότητας για το πότε, και αν, θα μπορέσουν να ρευστοποιήσουν το επενδυμένο κεφάλαιο τους. Εμπνέει μια αίσθηση ομαλότητας και ασφάλειας της αλυσίδας, δίνοντας μια τεράστια ώθηση της εμπιστοσύνης.

Αυτό βέβαια το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πόσοι θα επιλέξουν να απελευθερώσουν τα χρήματα τους και πόσοι θα εμφανιστούν πρόθυμοι να καταθέσουν λόγω της άρσης της αβεβαιότητας.

Από ότι φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, τα ποσά που κατατίθενται είναι περισσότερα από εκείνα που γίνονται ανάληψη. Ενώ δηλαδή πολλοί πίστευαν ότι η Shapella, όπως ονομάζεται στην αργκό της κοινότητας των crypto η αναβάθμιση, θα δημιουργήσει κύμα πωλήσεων, συμβαίνει το αντίστροφο. Έχει ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο staking, προκειμένου να έχουν όφελος.

Ένας άλλος λόγος αφορά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών που προτίμησαν το staking, βρίσκονταν στο κόκκινο. Συνεπώς δεν είχαν κάποιο λόγο να βιαστούν να ρευστοποιήσουν με ζημία, από τη στιγμή που δεν υφίσταται κάποιος εμφανής κίνδυνος.

Δεν είναι καθόλου απίθανο η εμπιστοσύνη να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Να αυξηθεί η ποσότητα των Ethereum στο staking, οδηγώντας την τιμή του ακόμα ψηλότερα. Όπως έχουμε εξηγήσει, τα άλλα κρυπτονομίσματα της κατηγορίας των smart contracts που λειτουργούν με τον μηχανισμό PoS (απόδειξη συμμετοχής) έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό της συνολικής κυκλοφορίας σε staking. Ενώ το ποσοστό στο Ethereum είναι μόλις 16%, στο Cardano είναι 71%, ενώ ακολουθούν τα Solana με 70%, AVAX 63%, Polkadot 50%, MATIC 37% και Cosmos 64%.

Αυτή είναι η εξήγηση πίσω από την απότομη άνοδο, αλλά και κάτι ακόμα. Η αβεβαιότητα είχε κρατήσει πίσω το Ethereum σε σχέση με το Bitcoin. Ο «βασιλιάς» είχε μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο τους τελευταίους μήνες. Μια «αδικία» και κάποιοι σπεύδουν να επωφεληθούν από την διόρθωση της.

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory

Ξεκινάμε την Δευτέρα 13 Μαρτίου με το «Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα». Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v