Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Binance: Συμφωνία υπό όρους για να παραμείνει στις ΗΠΑ

Γλιτώνει το πλήρες πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Binance US, άνω των 2,2 δισ. δολ., ύστερα από έναν πρώτο συμβιβασμό του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Binance: Συμφωνία υπό όρους για να παραμείνει στις ΗΠΑ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance US και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέληξαν σε συμφωνία που αποτρέπει το συνολικό πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ενώ συνεχίζεται η αγωγή της ρυθμιστικής αρχής εναντίον της εταιρείας.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα Σάββατο προβλέπει ότι η Binance Holdings, η BAM Management US, η BAM Trading Services και ο ιδρυτής και CEO Τσαπένγκ Ζάο, γνωστός ως "CZ"θα επαναπατρίσουν περιουσιακά στοιχεία πελατών της Binance US, η οποία απαγορεύεται να δαπανά εταιρικά περιουσιακά στοιχεία πέρα από την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης. Επίσης, οι πελάτες στις ΗΠΑ επιτρέπεται να εξαργυρώσουν από την πλατφόρμα, σύμφωνα με την εντολή της Αμερικανίδας δικαστή Amy Berman Jackson στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόφαση οριστικοποίησε συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των μερών για την προστασία κεφαλαίων πελατών που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να κλείσει το ανταλλακτήριο. Η SEC είχε αρχικά επιδιώξει ένα συνολικό πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην Binance US, την πλατφόρμα που ανήκει στον Zάο, συνιδρυτή της Binance Holdings Ltd. Η Binance US υποστήριξε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών είναι ασφαλή και ότι η παρεμπόδιση της ροής όλων των κεφαλαίων θα ακρωτηρίαζε την επιχείρηση και θα έβλαπτε τους πελάτες.

«Τα κεφάλαια των χρηστών ήταν και θα είναι πάντα ασφαλή σε όλες τις πλατφόρμες της Binance», είπε ο εκπρόσωπός της, χαιρετίζοντας τη συμφωνία.

Στην αγωγή της στις 5 Ιουνίου, η SEC κατηγόρησε την Binance και τον Zάο για κακοδιαχείριση, παραπλάνηση επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων για τις κινητές αξίες. Ζήτησε επίσης τον επαναπατρισμό των κρυπτονομισμάτων που ανήκουν σε πελάτες των ΗΠΑ - ένα αίτημα που υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος απώλειας ή απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.

Τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της Binance US ξεπερνούν τα 2,2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v