Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boυτιά για τα crypto, μήνυση SEC στην Binance

Απώλειες 5,2% καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγορεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο για κακή διαχείριση και ψεύδη. Το ωστικό κύμα παρασέρνει και το Bitcoin. Πώς αντιδρά στον απόηχο της καταστροφής ο CEO Zhao.

Boυτιά για τα crypto, μήνυση SEC στην Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Απώλειες καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε την Binance για κακή διαχείριση κεφαλαίων και ψεύδη προς τις ρυθμιστικές αρχές.

Το Bitcoin υποχωρούσε περίπου 2,9%, στα 26.458 δολάρια, στις 11:45 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Το Binance Coin, το token του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, υποχώρησε 5,2% σε περίπου 285 δολ., μεταδίδει το Bloomberg.

Οι κατηγορίες αφορούν την τελευταία ρυθμιστική ενέργεια κατά της Binance και του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao. Τον Μάρτιο, η ειδική επιτροπή των ΗΠΑ (US Commodity Futures Trading Commission) ισχυρίστηκε ότι η Binance και ο Zhao παραβίαζαν συστηματικά τους αμερικανικούς κανόνες για τα παράγωγα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά επίσης εάν το Binance χρησιμοποιήθηκε παράνομα για να αφήσει Ρώσους να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και να διακινήσουν χρήματα.

«Οι άνθρωποι ουσιαστικά το έχουν ήδη τιμολογήσει», είπε ο Austin Campbell, επίκουρος καθηγητής στο Columbia Business School. «Πρόκειται τώρα περισσότερο για επιβεβαίωση αυτού που ήδη αναμενόταν, και απλώς θα συνεχιστεί το ταξίδι στον ωκεανό, μακριά από τις ΗΠΑ».

 

Ο Zhao, πάντως, φάνηκε να υποβαθμίζει την κατάσταση, στέλνοντας μήνυμα στο Twitter προτάσσοντας εμβληματικά τον αριθμό 4, τον οποίο χρησιμοποιούσε για να επισημάνει το «FUD», συντομογραφία αγγλιστί για τον φόβο, την αβεβαιότητα και την αμφιβολία - η φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα κύματα άγχους που μπορεί να φουντώσουν στα κρυπτονομίσματα, στον απόηχο της καταστροφής της αγοράς του περασμένου έτους και μιας σειράς από εταιρικές φούσκες.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v