Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει αντιστάσεις και «βλέπει» υψηλότερα το Bitcoin

Τα θετικά νέα για το Bitcoin συνεχίζονται και αποτυπώνονται και στην τιμή του. Το ETF της BlackRock, το νέο ανταλλακτήριο, ο «δήμαρχος του Bitcoin» και η κίνηση της Deutsche Bank.

Σπάει αντιστάσεις και «βλέπει» υψηλότερα το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Άνοδο σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα με πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά το Bitcoin. Μετά το επιβαρυμένο κλίμα από τις διώξεις των αμερικανικών αρχών -κι όχι μόνο- εναντίον των ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase, μετά τα απανωτά θετικά νέα, οι προσδοκίες αναπτερώθηκαν. Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, όλες οι αντιστάσεις διασπώνται σαν βούτυρο, από την ανοδική ορμή της τιμής του Bitcoin.

Δεν ήταν μόνο η προοπτική της έγκρισης άδειας ενός ETF του Bitcoin, διαφορετικό από τα μέχρι τώρα που διαπραγματεύονται στη Wall Street. Όχι μόνο επειδή θα αγοράζει πραγματικά νομίσματα και δεν θα βασίζεται στα futures, αλλά επειδή εκδότης θα είναι η BlackRock. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο και ο θεσμικός που βρίσκεται πιο κοντά στην αμερικανική κυβέρνηση και τη Fed. 

Λίγες ημέρες αφότου η BlackRock υπέβαλε το αίτημα προς την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί Charles Schwab, Fidelity και Citadel λάνσαραν επίσημα νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Όπως αναφέρουν, για την ώρα θα διαθέτουν προς διαπραγμάτευση τέσσερα κρυπτονομίσματα, τα οποία η SEC δεν θεωρεί «χρεόγραφα». Τα Bitcoin, Ether, Litecoin και Bitcoin Cash. 

Η αποδοχή του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού συμπλέγματος προς το Bitcoin και κατά δεύτερο λόγο προς το Ethereum δεν γίνεται μόνο από αμερικανικές εταιρείες. Η μεταστροφή στην ΕΕ σηματοδοτείται από την Deutsche Bank. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα και διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για άδεια λειτουργίας υπηρεσίας φύλαξης Bitcoin και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως δημοσίευσε χθες το Bloomberg.

Συνεπώς δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κάποια στιγμή να σχηματίζεται ένα τσουνάμι από εισροές κεφαλαίων προς το Bitcoin από χρήματα θεσμικών. Είναι η πρώτη φορά στη χρηματιστηριακή ιστορία που οι «μικροί», «μαρίδα», όπως την ονομάζουν υποτιμητικά, διέβλεψαν τις προοπτικές και δυνατότητες ενός asset πριν από τα golden boys και τους θεσμικούς, οι οποίοι αναγκάζονται να αγοράσουν πολύ υψηλότερα απ’ όσο ο μέσος ιδιώτης που πίστεψε έγκαιρα στη φιλοσοφία του Bitcoin.

Προεδρικοί υποψήφιοι υπέρ του Bitcoin

Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Bitcoin. Ο τελευταίος που κατέθεσε αίτηση είναι ο νυν δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ, γνωστός και ο «δήμαρχος του Bitcoin», καθώς είναι από χρόνια επιδίωξή του να αναδείξει το Μαϊάμι ως έναν παγκόσμιο παίκτη στον χώρο των crypto. O Σουάρεζ θα θέσει την υποψηφιότητά του προς έγκριση από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στο ίδιο κόμμα υποψήφιος σκοπεύει να είναι και ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy, ο οποίος μίλησε στη φετινή διάσκεψη του Bitcoin

Στο αντίπαλο κόμμα των Δημοκρατικών, αγώνα για την προεδρική υποψηφιότητα θα δώσει ο Robert F. Kennedy, ορκισμένος υποστηρικτής του Bitcoin. Όπως υπόσχεται, αν εκλεγεί πρόεδρος, θα διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να κατέχουν και να χρησιμοποιούν Bitcoin. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της κατοχής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς την ανάγκη θεματοφυλακής από τραπεζικά ιδρύματα (self-custody).

Η κυριαρχία του Bitcoin

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2021, το dominance (κυρίαρχη θέση) του Bitcoin, δηλαδή η συμμετοχή του στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, δεσπόζει με το επιβλητικό 51% επί του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων. Όλα τα υπόλοιπα 20.000 περίπου κρυπτονομίσματα που διαπραγματεύονται σήμερα, αγκομαχώντας δεν φτάνουν ούτε τη μισή από τη συνολική αποτίμηση του Bitcoin.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα νέα σχετικά με το ETF της BlackRock αλλά και ότι η SEC θεωρεί την πλειοψηφία όλων των υπόλοιπων νομισμάτων ως χρεόγραφα. Ένα γεγονός που αυξάνει το ρίσκο στα altcoins, στρέφοντας τους φίλους των crypto στη «σιγουριά» του Bitcoin.

Τη δική του ερμηνεία επιχείρησε να δώσει ο Michael Saylor, πρώην CEO της MicroStrategy, της εισηγμένης στον Nasdaq που διαθέτει τα περισσότερα Bitcoin από κάθε άλλη δημόσια εταιρεία. Όπως ανέφερε, το Bitcoin καλύπτεται από τεράστια ποσότητα υπολογιστικής δύναμης, που για να μπορέσει κάποιος να την απειλήσει σε όχι λιγότερο από 4 χρόνια, απαιτείται να φτιάξει μηχανήματα που κοστίζουν 250 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα εμπόρευμα ή περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει έναν εκδότη.

Αν δεν θέλω να ανησυχώ διαλέγοντας πόλη ή κράτος, αν δεν θέλω να διαλέξω μια εταιρεία και να ανησυχώ για τις δεξιότητες και την επάρκεια της διοικητικής της ομάδας, αν δεν θέλω να στοιχηματίσω στην εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος, αν δεν θέλω να επενδύσω σε ένα εμπόρευμα όπως βαμβάκι, σόγια, χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο και να ανησυχώ για τον ρυθμό παραγωγής, αν δεν θέλω το άγχος και το ρίσκο του αντισυμβαλλόμενου ή των κυβερνητικών κυρώσεων και πιθανών έκτακτων φορολογικών επιβαρύνσεων, τότε αυτό που επιθυμώ να έχω στην κατοχή μου είναι ψηφιακή περιουσία.

Και το Bitcoin είναι η κορυφαία ψηφιακή περιουσία. Δεν το αντιλαμβάνομαι ως ριψοκίνδυνη τοποθέτηση. Το αντιλαμβάνομαι ως την επένδυση με το μικρότερο ρίσκο στον κόσμο. Γι' αυτό νιώθω άνετα έχοντας στην κατοχή μου Bitcoin, συνέχισε. Τέλος, θεωρεί πως η τιμή του Bitcoin έχει δει τον πάτο του πτωτικού κύκλου που διανύσαμε

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Για λίγες ημέρες ακόμα, πριν διακόψουμε για καλοκαίρι, ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory 

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v