Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι του Solana

Ποιοι παράγοντες οδηγούν το κρυπτονόμισμα να σκαρφαλώνει ακάθεκτο, μετά την πολύ χαμηλή τιμή στην οποία βρέθηκε. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι του Solana

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να κινείται οριζόντια το τελευταίο 20ήμερο, μεταξύ 29.500 και 31.000 δολαρίων, η τιμή του Solana έχει πάρει την… πάνω βόλτα.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω ημερήσιο διάγραμμα, εδώ και ένα μήνα συνεχώς σκαρφαλώνει. Ξεκίνησε από τα 13 δολάρια, ξεπέρασε πριν λίγες ημέρες την αντίσταση των 20 δολαρίων και έχει βάλει πλώρη προς το επόμενο εμπόδιο των 26,50 δολαρίων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Solana κινείται συνέχεια ανοδικά, παρά τις αρνητικές ειδήσεις, με κυριότερη τον χαρακτηρισμό του ως χρεόγραφου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μέσα από τις αγωγές εναντίον της Binance και της Coinbase. Λίγοι αργότερα, η δημοφιλής εφαρμογή συναλλαγών Revolut το διέγραψε -μαζί με τα Polygon και Cardano- από τη λίστα με τα προς διαπραγμάτευση κρυπτονομίσματα.

Βέβαια, ο ιδρυτής του Solana Foundation, Anatoly Yakovenko, έχει δεσμευτεί να αμφισβητήσει αυτόν τον ισχυρισμό. Προφανώς όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που έχει τέτοια ώθηση τελευταία το Solana. Πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα, το οποίο δεν προβλέπεται να επιλυθεί σύντομα.

Η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Solana δεν έχει προέλθει από κάποια τόσο αξιοσημείωτη είδηση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταλύτης. Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η πολύ χαμηλή τιμή στην οποία βρέθηκε. Παρ' όλα αυτά έχουν ανακοινωθεί κάποιες σημαντικές εταιρικές συνεργασίες.

Ένα παράδειγμα είναι η ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ της Coca-Cola Σερβίας και της πλατφόρμας NFT SolSea του Solana για μια προσφορά NFTs κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η εταιρεία αναψυκτικών θα διανείμει 100 περιορισμένης έκδοσης μπουφάν που συνοδεύονται από NFT σε επιλεγμένους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, οι αναφορές σχετικά με το Solana στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αυξηθεί, όπως αναφέρει η Santiment, μια εταιρεία on chain ερευνών. Συγκεκριμένα η Santiment είπε πως στο Reddit, οι αναφορές για το δίκτυο του Solana έχουν σημειώσει αισθητή άνοδο τελευταία. Δεδομένου του αντίκτυπου των traders που αντλούν πληροφορίες από το Reddit, είναι πιθανό το γεγονός αυτό να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη τιμή του Solana.

Τα μεγάλα προβλήματα στο Solana ξεκίνησαν μετά την κατάρρευση της FTX. Ο Sam Bankman-Fried ήταν ένας από τους βασικότερους υποστηρικτές και χρηματοδότες. Ωστόσο από ό,τι φαίνεται η τεχνολογία του δικτύου που δίνει το βάρος στην επεκτασιμότητα, δηλαδή στις γρήγορες συναλλαγές με χαμηλό κόστος, εξακολουθεί να συγκινεί τους επενδυτές.

Το Solana εστίασε εκεί που πόναγε το Ethereum: στην επεκτασιμότητα. Ιδρύθηκε το 2017 από τον Anatoly Yakovenko, ο οποίος δημοσίευσε ένα white paper που περιγράφει λεπτομερώς την τεχνολογία ενός πρωτόκολλου συναίνεσης που ονομάζεται Proof of History (PoH). Δημιουργεί δηλαδή μια καταγραφή που αποδεικνύει ότι ένα συμβάν έχει λάβει χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ένα χρόνο αργότερα, η Solana Labs κατάφερε να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια για την κατασκευή του. Σήμερα το δίκτυο έχει καταφέρει να επεξεργάζεται έως και 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (όσες και η Visa), κάτι που το καθιστά ένα από τα γρηγορότερα blockchain σε λειτουργία.

Υποστηρίζει ένα πλήρως λειτουργικό περιβάλλον εκτέλεσης συμβολαίων έξυπνης συμβατότητας, γνωστό ως Solana Virtual Machine (SVM). Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν και να εκτελούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) στο οικοσύστημά του. Το SOL αποτελεί το νόμισμα του δικτύου, το οποίο χρησιμεύει για staking και για τέλη συναλλαγών.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v