Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διέξοδος για Binance και η... πόλη του Bitcoin

Μπορεί οι ΗΠΑ να της κλείνουν την πόρτα, ωστόσο άλλες χώρες σπεύδουν να κλείσουν deal με το γνωστό ανταλλακτήριο. Η περίπτωση του Ελ Σαλβαδόρ και τα... Volcano Bonds.

Η διέξοδος για Binance και η... πόλη του Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance εδώ και καιρό αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό αν όχι εχθρικά από πολλά κράτη, με πρώτες από όλες τις ΗΠΑ. Όπως γνωρίζουμε, βρίσκεται υπό έρευνα από τις αμερικάνικες αρχές (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Επιτροπή Εμπορίου Εμπορευμάτων), με αποτέλεσμα πολλά από τα στελέχη να αποχωρήσουν φοβούμενοι ποινικές διώξεις

Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον ψηφιακό παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Όταν το έπαθλο είναι υψηλό, βρίσκεται διέξοδος. Θα υπάρξουν άλλα κράτη που θα ενδιαφερθούν να φιλοξενήσουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως τον χώρο των crypto.

Και πράγματι βρέθηκαν. Ποια είναι η πιο φιλική χώρα για το Bitcoin; Το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο από το 2021 έχει υιοθετήσει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα, ταυτόχρονα με το δολάριο. Δεν είναι να απορεί κανείς που η Binance αιτήθηκε και έλαβε δύο άδειες. Η μία από την Κεντρική Τράπεζα του Ελ Σαλβαδόρ (Banco Central de Reserva) για παροχή υπηρεσιών Bitcoin (BSP) και η δεύτερη από την Εθνική Επιτροπή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Πλέον στην Binance έχουν χορηγηθεί άδειες από 18 αγορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας και του Ντουμπάι. Βέβαια η ανακοίνωση της Binance περιέχει ένα όχι ιδιαίτερης σημασίας λάθος. Ανάφεραν πως είναι το πρώτο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο οποίο χορηγήθηκε άδεια. Ωστόσο το πρώτο ήταν της Bitfinex.

Η Bitfinex μάλιστα έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου όσο αφορά την έκδοση των «Volcano Bonds» (ομόλογα ηφαιστείου) που σκοπεύει να διαθέσει το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδια του για την δημιουργία της πόλης του Bitcoin. Μια περιοχή ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη για εταιρίες του κλάδου, οι οποίες θα απολαμβάνουν μηδενική φορολογική επιβάρυνση. Όπως έχουμε αναφέρει, τον Ιανουάριο, η Νομοθετική Συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νόμο που ρυθμίζει τους ψηφιακούς τίτλους και την έκδοση δεκαετών ομολόγων με την τεχνολογία του Bitcoin.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό; Επειδή για πρώτη φορά κάποια κυβέρνηση επίσημου κράτους παρακάμπτει το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα διαθέτοντας τα ομόλογά του απευθείας στους επενδυτές. Το ποσό που θα αντληθεί, θα κατευθυνθεί απευθείας στα κρατικά ταμεία, χωρίς κανενός είδους ενδιάμεσος, κανένα τραπεζικό ίδρυμα να λάβει μέρος του χρημάτων. Ούτε σεντς. Και φυσικά χωρίς κανένας εξωτερικός παράγοντας, όπως το ΔΝΤ, να υποδεικνύει πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τα χρήματα.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε κάτι ενδιαφέρον που αλιεύσαμε από το Twitter (ή X όπως είναι η νέα του ονομασία) Κάποιος είχε αποκτήσει το 2009 150 Bitcoin από mining, με μέσο κόστος 0,13 δολάρια. Τα πούλησε μετά από 13 χρόνια έναντι 6,5 εκατομμυρίων!

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές σε 3ωρα μαθήματα 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες)

Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory


* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v