Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιγμα Elon Musk για συναλλαγές crypto στο Χ

Αδεια για πληρωμές σε crypto και άλλα ψηφιακά στοιχεία έλαβε η πλατφόρμα. Ποιος είναι τελικά ο τρίτος μεγαλύτερος κάτοχος Bitcoin. Αυξάνονται οι πιθανότητες για ETF του κρυπτονομίσματος.

Ανοιγμα Elon Musk για συναλλαγές crypto στο Χ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο Elon Musk ξαναχτύπησε. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter), το οποίο απόκτησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ζήτησε και έλαβε επίσημα την άδεια Rhode Island. Σε τι χρησιμεύει αυτή η άδεια; Απαιτείται να την έχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με δραστηριότητες μεταφοράς χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Η συγκεκριμένη άδεια εκδίδεται από το Τμήμα Ρυθμίσεων Επιχειρήσεων του Rhode Island (Rhode Island Department of Business Regulation - DBR), στο πλαίσιο του νόμου για τους μεταφορείς χρημάτων. Οι απαιτήσεις και η διαδικασία αίτησης ποικίλλουν, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν την παροχή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με την επιχείρηση, τα οικονομικά της, τα μέτρα ασφαλείας και τις διαδικασίες συμμόρφωσης.

Συνεπώς από τώρα και στο εξής, το Χ θα έχει τη δυνατότητα να φυλάσσει, να μεταφέρει, να επεξεργάζεται πληρωμές και να ανταλλάσσει Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό των χρηστών του.

Ο Elon Musk δεν το είχε κρύψει. Έχει δηλώσει ότι θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα X σε μια «εφαρμογή για τα πάντα». Οι χρήστες, εκτός από πλήρεις υπηρεσίες επικοινωνίας, θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τους τις οικονομικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζουμε πως το Twitter, πριν ακόμα την έλευση του Musk στο τιμόνι του, υπό την διεύθυνση του προηγούμενου CEO και ιδρυτή του, Jack Dorseyείχε συνεργαστεί με τη Strike, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες του να προβούν σε μικροπληρωμές σε Bitcoin.

Τα νέα από την απόφαση της SEC για το Bitcoin ETF

Τελικά μάθαμε ποιος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κάτοχος Bitcoin. Δεν είναι το ανταλλακτήριο Gemini όπως είχαμε υποθέσει, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία on-chain ερευνών Arkham Intelligence, ιδιοκτήτης της επίμαχης διεύθυνσης είναι η χρηματιστηριακή εταιρεία Robinhood. Το πορτοφόλι περιείχε Βitcoin αξίας περίπου 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πιθανότατα για λογαριασμό των πελατών της.

Όπως και να έχει, δεν είναι η BlackRock ή κάποιος μεγάλος παίκτης που έχει καταθέσει αίτηση για ETF στη spot αγορά του Bitcoin. Αυτό σημαίνει πως οι μεγάλοι θεσμικοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να αγοράζουν. Περιμένουν την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, καθώς η SEC αποφάσισε να… παίξει καθυστέρηση, όπως ισχυρίζονται οι αναλυτές του Bloomberg. Η πρώτη προθεσμία έληξε και η επόμενη είναι σε 45 ημέρες.

Ωστόσο οι συνθήκες πια έχουν αλλάξει μετά τη νίκη της Grayscale στο δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε πως ο βασικός λόγος που αρνείται η SEC τη μετατροπή του Fund σε ETF, δηλαδή τυχόν χειραγώγηση της αγοράς, είναι αβάσιμος.

Φυσικά, η απόφαση του εφετείου δεν εγγυάται την ενδεχόμενη έγκριση ενός ETF του Bitcoin, αν και οι πιθανότητες πλέον έχουν εκτοξευτεί.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα, που διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές, είναι 3ωρα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v