Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Το κερδισμένο στοίχημα της Visa με το Solana!

Για ποιο λόγο πειραματίζεται με τα crypto ο πολυεθνικός κολοσσός. Τα κόστη των «άμεσων» συναλλαγών, η χρήση stablecoins και το μέλλον του εμπορίου. Η σημερινή εικόνα του Solana.

Crypto: Το κερδισμένο στοίχημα της Visa με το Solana!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Visa έχει εισέλθει για τα καλά στον χώρο των crypto, αναγνωρίζοντας τις τεχνολογικές δυνατότητές τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν μια εφαρμογή, με την οποία διευκολύνουν τις συναλλαγές με κάρτες Visa, σε νομίσματα όπως το δολάριο και το ευρώ, πάνω στο δίκτυο του Ethereum. Με την τεχνολογία του Ethereum! 

Χθες ανακοίνωσαν πως κάτι ανάλογο μπορούν να πραγματοποιήσουν χρησιμοποιώντας το blockchain του Solana! Από ό,τι ισχυρίζονται, η Visa έχει ήδη μετακινήσει εκατομμύρια USDC (νόμισμα σταθερής ισοτιμίας με το δολάριο) μεταξύ των συνεργατών της στα δίκτυα του Solana και του Ethereum για τη διεκπεραίωση πληρωμών. Η εκκαθάριση έχει πραγματοποιηθεί μέσω της VisaNet και αφορά συναλλαγές με συμβατικά (fiat) νομίσματα.

Για ποιο λόγο πειραματίζεται με τα crypto η Visa; Όταν χρησιμοποιούμε κάρτες Visa για να πραγματοποιήσουμε αγορές σε οποιαδήποτε από τα εκατομμύρια POS σε όλο τον κόσμο, βιώνουμε την ευκολία της σχεδόν άμεσης πληρωμής. Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται σε εμάς τους καταναλωτές ότι η πληρωμή γίνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά η διαδικασία δεν είναι ολοκληρωμένη. Περνούν ημέρες ή και εβδομάδες μέχρι να γίνει η εκκαθάριση μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, να φτάσει δηλαδή στο τελικό στάδιο. Και βέβαια επειδή εμπλέκονται πολλοί ενδιάμεσοι, το κόστος ανεβαίνει. Τόσο για την εταιρεία όσο και για τους καταναλωτές, ειδικά αν η μετακίνηση χρημάτων εμπεριέχει τη μετατροπή σε διαφορετικό νόμισμα.

Είναι το σημείο που η τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων υπόσχεται να δώσει τη λύση. Με τη χρήση stablecoins όπως το USDC και διεθνών δικτύων blockchain όπως το Solana και το Ethereum, απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες, όπως δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής του Τμήματος Κρυπτονομισμάτων της Visa

Το πιλοτικό πρόγραμμα έγινε με τη συνεργασία του ανταλλακτηρίου Crypto.com. Ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε δοκιμές το 2021, καθιστώντας τη Visa μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες πληρωμών που πειραματιζόταν στη διεκπεραίωση συναλλαγών με stablecoins.

Όπως αναφέρουν, το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία, καθώς πριν από αυτό, για τις διασυνοριακές πληρωμές που πραγματοποιούνταν με τις κάρτες Visa της Crypto.com απαιτούνταν μια πολύπλοκη διαδικασία μετατροπής νομισμάτων που διαρκούσε πολλές ημέρες και ακριβές διεθνείς τραπεζικές μεταφορές. Πλέον, η Crypto.com χρησιμοποιεί το USDC για να καλύψει τις υποχρεώσεις του κανονισμού των καρτών Visa στην Αυστραλία. Μάλιστα σκοπεύει να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα σε άλλες αγορές.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία της Circle (η εταιρεία που εκδίδει το USDC) με τη Visa έχει οδηγήσει στη δημιουργία καινοτομιών στον τομέα της τεχνολογίας blockchain, δήλωσε ο Jeremy Allaire, Συνιδρυτής και CEO της Circle. «Η διεύρυνση του πιλοτικού προγράμματος αποτελεί παράδειγμα πώς η σύζευξη του USDC με τις καινοτόμες εφαρμογές της Visa δείχνουν το μέλλον των πληρωμών, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών εφαρμογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθώς η Visa στράφηκε σε αυτή την τεχνολογία, άρχισε να διερευνά τη δυνατότητα να μεταφέρει stablecoins με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακόμα χαμηλότερο κόστος. Για αυτό επέλεξε να προσθέσει και το δίκτυο του Solana, ως ένα blockchain που οι συνεργάτες της θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για να αποστέλλουν ή να λαμβάνουν πληρωμές σε USDC. Το blockchain του Solana διενεργεί κατά μέσο όρο 400 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS), χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα μεταβίβασης χρημάτων.

Η απόπειρα να υπάρξει αποτελεσματική και ασφαλής γέφυρα μεταξύ παραδοσιακής τραπεζικής και Web3 είναι ένα στοίχημα που φαίνεται να το κερδίζει η Visa.

Η σημερινή εικόνα του Solana

Δεν είναι όμως όλα τα νέα ευχάριστα για το Solana, καθώς συνεχίζεται η μείωση των καθημερινών ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυό του. Πλέον ο μέσος όρος των 7 ημερών έφτασε στις 204.000 τον Αύγουστο. Ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν να μετρώνται τα δεδομένα, στα τέλη του 2020.

Το Solana πληρώνει το γεγονός ότι είχε στενές σχέσεις με τον Sam Bankman-Fried και τον όμιλο FTX. Η χρηματοδότηση και η υποστήριξη κόπηκε, η φήμη του αμαυρώθηκε. Σαν να μην έφταναν αυτά, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς χαρακτήρισε το Solana ως χρεόγραφο.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει την τιμή του πολύ πιο κάτω από τα 265 δολάρια που είχε φτάσει στην κορυφή του Νοεμβρίου του 2021. Σήμερα διαπραγματεύεται κοντά στα 20 δολάρια, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v