Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: «Βόμβα» με αίτημα για ETF στο Ethereum

Γιατί η ARK Invest τάραξε τα νερά στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καταθέτοντας αίτημα για ETF του Ethereum στη spot αγορά. Η στάση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής και η δικαστική απόφαση-σταθμός.

Crypto: «Βόμβα» με αίτημα για ETF στο Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Βόμβα στην αγορά των crypto έριξε η Cathie Wood, επικεφαλής της Ark Invest. Σύμφωνα με τον Eric Balchunas, ειδικό αναλυτή για τα EFTs (exchange-traded funds) του Bloomberg, η ARK Invest υπέβαλε αίτηση στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για ένα ETF του Ethereum στη spot αγορά! 

Θυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα ακριβώς κατατέθηκαν μαζικά από γνωστούς θεσμικούς αιτήσεις για ETFs του Ethereum, βασισμένα στα futures του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, τα οποία διαπραγματεύονται στο Chicago Mercantile Exchange (CME). Με άλλα λόγια, ETF που παρακολουθεί τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, χωρίς να απαιτείται να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο

Για ποιο λόγο κατέθεσαν αίτηση για ETF του Ethereum με βάση τα futures και όχι τη spot αγορά; Επειδή στο Bitcoin η SEC τέτοιου τύπου ETF δεν είχε πρόβλημα να εγκρίνει. Αυτά που αρνείται πεισματικά να εγκρίνει είναι ETFs που βασίζονται στη spot αγορά. Δεν θα απορρίπτει τις αιτήσεις για πολύ όμως, όπως όλα δείχνουν μετά και την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της Grayscale.

Όπως έχουμε αναφέρει, το Εφετείο αποφάνθηκε πως η SEC δεν προσέφερε καμία πειστική εξήγηση ως προς το γιατί ήταν λάθος η αίτηση της Grayscale να μετατρέψει το fund της, που σήμερα διαπραγματεύεται στη Wall Street, σε ETF. Το κύριο επιχείρημα της SEC αφορούσε τις ανησυχίες για τυχόν χειραγώγηση της αγοράς.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της Grayscale, δεν δίστασε να δώσει έγκριση σε ETFs του Bitcoin που βασίζονταν στα futures, τα οποία κατά 99,9% του χρόνου ακολουθούν τη spot αγορά. Ένα επιχείρημα που φαίνεται έπεισε τους δικαστές

Σε αυτό το σκεπτικό βασίστηκε η ARK Invest, η οποία σε συνεργασία με την 21Shares, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των ETFs, κατέθεσε αίτηση για να λανσάρει πρώτη ένα Ethereum Spot ETF. Το όνομά του είναι ARK 21Shares Ethereum ETF και θα έχει το σύμβολο ARKE. Από ό,τι αναφέρει η αίτηση, τα ετήσια τέλη για να καλύψουν τα έξοδα διαχείρισης θα είναι 0,95%.

Οι επενδυτές πάντως δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από την είδηση. Η τιμή του Ethereum παρέμεινε καθηλωμένη κοντά στη στήριξη των 1.630 δολαρίων (σιέλ οριζόντια γραμμή), όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v