Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα στο Ethereum από πλευράς μεγάλων θεσμικών

Αλμα για την τιμή του δεύτερου τη τάξει κρυπτονομίσματος, μετά το πράσινο φως στη Valkyrie για EFT με βάση το Ethereum και διαχειριστές-κολοσσούς να παίρνουν... σειρά.

Κινητικότητα στο Ethereum από πλευράς μεγάλων θεσμικών

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο αμερικανικός κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Valkyrie μετέτρεψε το ETF που είχε αφιερωμένο στο Bitcoin (βασισμένο στα futures του κρυπτονομίσματος). Το μετονόμασε Valkyrie Bitcoin και Ether Strategy ETF και θα προσθέσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum, αφού έλαβε το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Είναι η πρώτη φορά που futures που βασίζονται σε Ethereum είναι διαθέσιμα στους επενδυτές μέσω ενός παραδοσιακού επενδυτικού οχήματος, όπως ενός ETF (αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται μέσα στη συνεδρίαση σαν μετοχή).

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Valkyrie, VanEck και ProShares, ετοιμάζονται να προσφέρουν και αυτοί ETFs που να στηρίζονται στα futures του Ethereum. Όχι όμως αναμειγμένα με futures του Bitcoin. Επιθυμούν να έχουν ETFs καθαρά για Ethereum, έχοντας καταθέσει αίτηση στη SEC.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση της VanEck, η οποία προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει το 10% όλων των κερδών από το επερχόμενο ETF του Ethereum στους core προγραμματιστές του Ethereum για τα επόμενα 10 χρόνια!

Να που συμβαίνουν πράγματα που ελάχιστο καιρό πριν, όποιος τα έλεγε θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό! Μετά τον πόλεμο των τραπεζών εναντίον των κρυπτονομισμάτων, έχουμε αξιοσέβαστα ιδρύματα που χρηματοδοτούν τους προγραμματιστές τους, βοηθώντας να γίνουν ακόμα καλύτερα!

Δικαιούχος των εσόδων θα είναι η Protocol Guild, μια ομάδα πάνω από 150 προγραμματιστών του Ethereum. Σύμφωνα με τον VanEck, είναι δίκαιο να επιστρέψουν μέρος των εσόδων τους στην ομάδα που χτίζει το πρωτόκολλο και να ενισχύσουν την κοινότητα.

Τα ύστερα του κόσμου!

Τα τελευταία χρόνια, ο πυρήνας των προγραμματιστών του Ethereum έλαβε 4.846 δωρεές, που υπερβαίνουν τα 12 εκατομμύρια δολάρια σε αξία. Όλα αυτά φαίνονται δημόσια στο mainnet της Guild. Στη συνέχεια, τα κεφάλαια κατανέμονται μεταξύ των μελών, ανάλογα με την περίοδο συνεισφοράς τους.

Υπενθυμίζουμε πως η Ark Invest έχει πρώτη καταθέσει αίτηση στη SEC για ETF του Ethereum στη spot αγορά. 

Τι επίπτωση είχαν αυτά τα νέα στην τιμή του Ethereum; Σε λιγότερο από μία εβδομάδα αυξήθηκε 12%, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν, θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου - 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v