Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί έφτασε τις 30.000 δολάρια το Bitcoin

Τι κρύβει η εκτίναξη του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος κατά 14% μέσα σε μια εβδομάδα. Η διάψευση των προσδοκιών και το «σήμα». Ακολουθεί το Ethereum, «τρέχει» το Solana.

Γιατί έφτασε τις 30.000 δολάρια το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αναθάρρησαν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων, βλέποντας το Bitcoin να ξεπετάγεται +14% μέσα σε μία εβδομάδα. Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, η τιμή του Bitcoin ξεκίνησε από τις 26.600 δολάρια την προηγούμενη Κυριακή και πλέον βρίσκεται πάνω από την περιοχή των 30.000 δολαρίων. Ένα επίπεδο τιμών που είχε να βρεθεί από τον Αύγουστο.

Ο λόγος πίσω από αυτή την άνοδο δεν ήταν άλλος από την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι προσδοκίες για την έγκριση του πολυαναμενόμενου ETF που να βασίζεται στη spot αγορά του Bitcoin έχουν αναπτερωθεί.

Ένα τέτοιου τύπου ETF θεωρείται από τους ειδικούς πως θα προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, αλλά και ιδιώτες στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.

Πιστεύεται πως καθώς θα εκλείψει ο κίνδυνος απώλειας των νομισμάτων από την έλλειψη θεματοφυλακής και η αγορά του θα είναι πολύ εύκολη, θα σπεύσουν πολλοί να αποκτήσουν έκθεση στον επενδυτικό τίτλο. Συνεπώς ο εκδότης του τίτλου αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράζει πραγματικά νομίσματα, όχι futures όπως έκαναν τα ETFs του Bitcoin που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, από μια είδηση που τελικά αποδείχθηκε ψευδής. Ένα δημοσίευμα ανάφερε ότι η BlackRock έλαβε έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το iShares Bitcoin Trust, το ETF για το οποίο έχει υποβάλει αίτηση.

Το νέο μπορεί να διαψεύστηκε γκρεμίζοντας την τιμή του Bitcoin το ίδιο γρήγορα με την αναρρίχησή της, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, αλλά απέδειξε κάτι σημαντικό. Ότι η είδηση της έγκρισης μάλλον δεν έχει προεξοφληθεί από τους επενδυτές. Κάτι που ισχυρίστηκε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink σε μια συνέντευξη του λίγες ώρες αργότερα.

Η επιβεβαίωση της είδησης για την έγκριση μπορεί να μην υπήρξε την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά τα σημάδια δείχνουν ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να απορριφθεί. Η SEC αναμένεται να δώσει αίσιο τέλος στο σήριαλ, μετά από 33 διαδοχικές απορρίψεις για μια σειρά από λόγους.

Καταρχάς αναμένεται από δικαστήριο της Ουάσιγκτον να εκδοθεί απόφαση η οποία θα ενεργοποιεί μια «γνώμη» που διατύπωσε τον Αύγουστο υπέρ της Grayscale Investments, η οποία είχε μηνύσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καθώς προσπαθούσε να μετατρέψει το καταπίστευμά της σε Bitcoin (GBTC) σε ETF. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο της διαδικασίας, από τη στιγμή που η SEC επέλεξε να μην ασκήσει έφεση κατά της προηγούμενης απόφασης, την οποία είχε χάσει.

Κατόπιν, σύμφωνα με το Bloomberg, η BlackRock, η ηγέτιδα εταιρία στον επενδυτικό χώρο με τεράστια επιρροή και 10 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, κατέθεσε βελτιώσεις στην αίτηση που έχει υποβάλει στην SEC. Σε παρόμοια ενέργεια έχουν προβεί τις προηγούμενες ημέρες η Ark και η Fidelity, οι οποίες κατέθεσαν ένα νέο ενημερωτικό δελτίο για το ETF του Bitcoin, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία. Βέβαια, το ότι συνομιλούν δεν σημαίνει πως αναγκαστικά συμφωνούν. Ωστόσο πρόκειται αναμφίβολα για ένα ενθαρρυντικό σημάδι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, επιβεβαίωσε ότι το προσωπικό της ρυθμιστικής αρχής όπου ηγείται, εξετάζει αυτές τις ημέρες τις αιτήσεις για το Bitcoin spot ETF. Τόνισε πως πρόκειται για μια διαδικασία που τηρούν για δεκαετίες, χωρίς ωστόσο να προδικάσει το αποτέλεσμα της απόφασης. 

Τα υπόλοιπα νομίσματα

Άνοδο σημείωσαν μαζί με το Bitcoin και τα κυριότερα από τα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum σκαρφάλωσε 100 δολάρια ή 6%. Σαφώς τρέχοντας λιγότερο, αλλά η τιμή του βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, το οποίο αν ξεπεράσει δεν είναι καθόλου απίθανο να ακολουθήσει μια κίνηση άμεσα προς τις 1.750 δολάρια.

Την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση βλέπουμε στο Solana. Κοιτάζοντας την μεγάλη εικόνα, παρατηρούμε πως η τιμή του διέσπασε με επιτυχία ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης (μαύρη γραμμή τάσης). Στάθηκε για λίγο στο επίπεδο των 24 δολαρίων δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της και κατόπιν τινάχθηκε μέχρι τα 30 δολάρια.

Το τελευταίο δεκαήμερο σημείωσε απόδοση 44%, ενώ από την αρχή του έτους βρίσκεται στο +170%! Το Solana υπέφερε περισσότερο από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, καθώς είχε την πιο στενή σχέση με τον Sam Bankman-Fried και το αμαρτωλό ανταλλακτήριο FTX. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα βγει αλώβητο από την μεγάλη περιπέτεια που ξεκίνησε από την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές σε 3ωρα μαθήματα 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες)

Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v