Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H BlackRock καταθέτει αίτηση για ETF του Ethereum

Μήνυμα για την αγορά crypto από την κίνηση του μεγαλύτερου επενδυτικού ιδρύματος στον κόσμο. Πιθανότητα 90% να εγκριθούν μαζικά από τη SEC 12 αιτήσεις για Bitcoin ETF αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με αναλυτές.

H BlackRock καταθέτει αίτηση για ETF του Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Όταν τον Αύγουστο έξι μεγάλοι θεσμικοί (ανάμεσα τους οι Bitwise, VanEck, Proshares) έσπευσαν να καταθέσουν μέσα σε 24 ώρες αιτήματα για ETFs του Ethereum, το νερό είχε αρχίσει να κυλάει στο αυλάκι και δεν υπήρχε επιστροφή. Όπως γνωρίζουμε όμως από την περίπτωση του Bitcoin, τα ETFs που βασίζονται στα futures δεν έχουν ουσιαστική επίδραση στην τιμή του υποκείμενου τίτλου. Ο εκδότης του ETF δεν απαιτείται να αγοράσει ούτε μισό κρυπτονόμισμα.

Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο για ETFs που βασίζονται στη spot αγορά. Σε αυτού του τύπου τα ETFs, ο εκδότης υποχρεούται να αποκτήσει την ποσότητα των νομισμάτων που αντιστοιχούν στη ζήτηση των μεριδίων. Για αυτό και ένα μήνα αργότερα χαρακτηρίσαμε «βόμβα» την είδηση ότι η Ark Invest κατάθεσε αίτημα για ETF του Ethereum στη spot αγορά. 

Παρ' όλα αυτά, η Ark μπορεί να είναι σημαντικό μέγεθος στη Wall Street, όμως δεν διαθέτει το αποτύπωμα της BlackRock. Η κίνησή της είχε τη σημασία της, αλλά δεν ήταν εκείνη που θα έγερνε την πλάστιγγα της έγκρισης του συγκεκριμένου τύπου ETF από την «πεισματάρα» επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Αυτός ήταν ο λόγος που χθες το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Ethereum μέσα σε λίγες ώρες εκτοξεύτηκε στο +13,5%, φτάνοντας μέχρι τα 2.140 δολάρια. Ηταν η φήμη και κατόπιν αργά το βράδυ η επιβεβαίωση ότι ο κολοσσός BlackRock προτίθεται να καταθέσει αίτηση για έγκριση από τη SEC ενός ETF στο Ethereum που να βασίζεται στη spot αγορά.

Η πρόθεση της BlackRock έγινε φανερή όταν ο ιστότοπος για το τμήμα εταιρειών του Delaware έδειξε ότι ένα iShares Ethereum Trust καταχωρήθηκε την Πέμπτη, όπως ανάφερε ο αναλυτής του Bloomberg, Eric Balchunas. Τα iShares της BlackRock είναι ETFs με περισσότερα από 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε ένα ράλι σε ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Αφενός, γιατί αποτελεί τεράστιας σημασίας νέο για το Ethereum, αλλά και επειδή επιβεβαιώνεται με τον πιο σαφή τρόπο πως το μεγαλύτερο επενδυτικό ίδρυμα στον κόσμο βλέπει με απόλυτη σοβαρότητα τον χώρο των crypto.

Τα θετικά νέα όμως όσον αφορά τα ETFs δεν σταματούν εδώ. Όπως ανέφεραν και πάλι αναλυτές του Bloomberg, υπάρχει 90% πιθανότητα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024 να εγκριθούν μαζικά από τη SEC 12 αιτήσεις για Bitcoin ETF με βάση τη spot αγορά.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v