Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 10μήνου οι όγκοι Bitcoin λίγο πριν το πρώτο trading

Στην πρώτη συνεδρίαση στη Wall Street όπου γίνονται ευρέως διαθέσιμα τα πρώτα ETF που επενδύουν απευθείας στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα $52 δισ. δολάρια. Στο +6,7% η τιμή, άγγιξε υψηλό διετίας.

Σε υψηλό 10μήνου οι όγκοι Bitcoin λίγο πριν το πρώτο trading

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι συναλλαγές Bitcoin εκτινάχθηκαν σε υψηλό σχεδόν 10 μηνών, λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση της Wall Street όπου θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα πρώτα ETF των ΗΠΑ που επενδύουν απευθείας στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών για το Bitcoin σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 52 δισ. δολάρια λίγο νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Πρόκειται για υψηλό από τις 21 Μαρτίου 2023, όταν το token σημείων, ε κέρδη στη σκιά της κατάρρευσης τραπεζών όπως η Silvergate Capital και η Silicon Valley, που κλόνισαν την εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 6,7% φτάνοντας στα 49.021 δολ., το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, μετά την έγκριση 11 spot ETF Bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μετά το κλείσιμο των αγορών την Τετάρτη.

 

Οι συναλλαγές στις ΗΠΑ σε ETF που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως το iShares Bitcoin Trust της BlackRock (IBIT), ξεκινούν σήμερα Πέμπτη. Το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), το οποίο μετατράπηκε σε ETF από unit trust, είδε ήδη πάνω από 1,3 δισ. δολ. να αλλάζουν χέρια. 

Και τα 11 ETF άρχισαν να διαπραγματεύονται και πάνω από 2,6 δισ. δολάρια έχουν αλλάξει χέρια μόνο στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. 

«Πρόκειται για στιγμή ορόσημο για χρηματοοικονομικούς συμβούλους», δήλωσε ο Sui Chung, διευθύνων σύμβουλος του παρόχου δεδομένων CF Benchmarks. «Μπορεί ακόμα να μην προτείνουν τα ETF στους πελάτες τους, αλλά το ότι είναι πλέον διαθέσιμα μέσω ενός ελεγχόμενου προϊόντος σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον να έχουν άποψη. Θα μπορούσε, επομένως, να ανοίξει η πόρτα σε μια πολύ πιο σταθερή ροή ενδιαφέροντος για την εν λόγω κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v