Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Tether νέο αγαπημένο token για ξέπλυμα χρήματος

Το οργανωμένο έγκλημα έχει ουσιαστικά δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, επισημαίνει ο ΟΗΕ. Το Tether, ως stablecoin, είναι από τα «αγαπημένα» των απατεώνων.

Το Tether νέο αγαπημένο token για ξέπλυμα χρήματος

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Tether, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, έχει αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες μεθόδους πληρωμής για απατεώνες που δραστηριοποιούνται στη νοτιοανατολική Ασία και όσους προσπαθούν να ξεπλύνουν χρήμα, προειδοποίησε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το γραφείο του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, το token του Tether, γνωστό και ως tether, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εκρηκτικής βιομηχανίας απάτης.

«Οι διαδικτυακές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών, ειδικά εκείνες που λειτουργούν παράνομα, έχουν αναδειχθεί ως από τα πιο δημοφιλή οχήματα για ξέπλυμα χρήματος με τη χρήση crypto, ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούν Tether», αναφέρει η έκθεση.

Ο Τζέρεμι Ντάγκλας του γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα είπε στους FT: «Το οργανωμένο έγκλημα έχει ουσιαστικά δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και ο πολλαπλασιασμός των χαλαρά ή εντελώς ανεξέλεγκτων διαδικτυακών καζίνο μαζί με τα κρυπτονομίσματα έχει υπερφορτώσει το εγκληματικό οικοσύστημα της περιοχής».

Το ψηφιακό token της Tether είναι ένα stablecoin -ένα κρυπτονόμισμα που παρακολουθεί συνήθως ένα σκληρό νόμισμα για να σταθεροποιήσει την τιμή. Το Tether είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ και επιτρέπει στους εμπόρους να εισέρχονται και να εξέρχονται από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin, που δεν είναι συνδεδεμένα με σκληρά νομίσματα. Είναι το μεγαλύτερο στο είδος του με περίπου 95 δισ. δολάρια σε κυκλοφορία.

Η έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια οι αρχές έχουν εξαρθρώσει πολλά δίκτυα ξεπλύματος χρήματος που ευθύνονται για τη μεταφορά παράνομων κεφαλαίων Tether, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης κατά την οποία ανακτήθηκαν 737 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από τις αρχές της Σιγκαπούρης.

Το Tether δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v