Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά από το 2021 πάνω από τις $57.000 το Bitcoin

Συνεχίζει το ράλι του. Κυμαινόταν γύρω από τις $52.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλμα και για το Ethereum. Τι οδηγεί την αγορά.

Πρώτη φορά από το 2021 πάνω από τις $57.000 το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Εξακολουθούν να ενισχύουν τα κέρδη τους τα κυριότερα κρυπτονομίσματα του κόσμου, με την τιμή του Bitcoin να ξεπερνά τις 57.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έγινε γνωστό ότι η MicroStrategy Incorporated αγόρασε επιπλέον 3.000 Bitcoin για περίπου 155,4 εκατομμύρια δολάρια. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν η τιμή του Bitcoin ήταν 42.591 δολάρια, το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει άνοδο 30%.

Το πρωί της Τρίτης, το Bitcoin κερδίζει 9% και πωλείται για 56.198 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk. Εν τω μεταξύ, τo Ethereum, με κέρδη 4,1%, βρίσκεται στις $3.230.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν αμετάβλητο την εβδομάδα που προηγήθηκε της Δευτέρας, όταν ξεκίνησε η διάσπαση, και το έβαλε σε τροχιά για μηνιαίο κέρδος 27%.

«Το Bitcoin κυμαινόταν γύρω από τις 52.000 δολάρια τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έψαχνε για μια ευκαιρία να ξεφύγει», δήλωσε ο Owen Lau, αναλυτής της Oppenheimer, ο οποίος επικαλέστηκε θετικές εξελίξεις στη ρύθμιση της κρυπτοαγοράς και την αυξανόμενη συμμετοχή της λιανικής.

Οπως σημειώνει το CNBC, σε πρόσφατο σημείωμά του, ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου της JPMorgan επεσήμανε ότι μετά από μια παύση τον Ιανουάριο, η διάθεση των λιανικών καταναλωτών για crypto ανέκαμψε τον Φεβρουάριο και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα της ανοδικής κίνησης των τιμών.

Επεσήμανε τρεις βασικούς καταλύτες που βοηθούν στην εξήγηση του ανανεωμένου ενδιαφέροντος της λιανικής: Το halving του Βitcoin και η επόμενη τεχνολογική αναβάθμιση του Ethereum -και τα δύο η JPMorgan θεωρεί ότι έχουν τιμολογηθεί- και η πιθανή έγκριση των spot ether ETFs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v