Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό... με βουτιά!

Τι προκάλεσε την πτώση ως και 12% το βράδυ της Τρίτης, όταν νωρίτερα ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό των 69.200 δολ. Ο συνήθης ύποπτος και οι νέες αγορές από MicroStrategy.

Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό... με βουτιά!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ενημερωθείτε για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr, με τίτλο «Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα». https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

 

Όταν αναφέραμε χθες πως όσοι βρίσκονται εκτός αγοράς θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν Bitcoin προς τις 63.000 δολάρια (μπλε οριζόντια γραμμή), δεν περιμέναμε να συμβεί το χθεσινό θρίλερ!

Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή. Η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε ιστορικό υψηλό των 69.200 δολαρίων χθες το απόγευμα. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν πολύ, όπως διαπιστώνουμε από το παρακάτω ωριαίο διάγραμμα.

Μέσα σε λιγότερο από 5 ώρες, η τιμή προσγειώθηκε στις 59.200 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 14% ή 10.000 δολαρίων, αν και αυτή την ώρα η τιμή έχει ανακάμψει. Βρίσκεται γύρω στις 67.000 δολάρια.

Όπως είναι φυσικό, το Bitcoin παρέσυρε όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το Ethereum φάνηκε να αντιστέκεται στην αρχή στις πτωτικές πιέσεις, αλλά τελικά κατέρρευσε κι αυτό σε ποσοστό 16%. Βέβαια, όπως βλέπουμε και σε αυτό το ωριαίο διάγραμμα, έχει ανακάμψει πλήρως.

Με ένα εντυπωσιακό +21% το τελευταίο 12ωρο, σκαρφάλωσε πιο ψηλά από το επίπεδο τιμών που βρέθηκε χθες το απόγευμα, όταν το Bitcoin έσπαγε το ρεκόρ.

Στο Solana σημειώθηκαν πιο έντονες συγκινήσεις. Υποχώρησε μαζί με τα υπόλοιπα 23%, για να καλύψει το μεγαλύτερο από το χαμένο έδαφος τις επόμενες ώρες.



Αν νομίζετε πως οι συγκινήσεις ήταν έντονες στα κορυφαία κρυπτονομίσματα, μάλλον δεν έχετε ρίξει μια ματιά στα κυριότερα meme coins. Το Doge coin τις τελευταίες 10 ημέρες εκτοξεύτηκε από το 0,084 δολάριο στο 0,207. Μια άνοδος της τάξης του 148%! Οπότε η υποχώρηση κατά 38% το κρίσιμο διάστημα ήταν μάλλον… φυσιολογική.

Το Doge coin είναι μια… συντηρητική επιλογή για τους φίλους των meme coins. Το «παιχνίδι» γίνεται στα μικρότερα. Για παράδειγμα το δεύτερο σε μέγεθος νόμισμα του… ζωικού βασιλείου, το Shiba Inu, από την προηγούμενη Δευτέρα έχει 5πλασιάσει την τιμή του (καλά διαβάσατε, πολλαπλασίασε την τιμή του 5 φορές).

Το τίμημα όμως των υψηλών αποδόσεων είναι ότι καιροφυλακτεί μια απότομη πτώση. Πράγματι το δεύτερο σε σημασία συμπαθές τετράποδο νόμισμα μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες υποχώρησε 57%!

Ακολουθεί το ωριαίο διάγραμμα του Shiba Inu, για να… καμαρώσουμε όλη τη διαδρομή της τιμής του!

Την άγρια ομορφιά των crypto.

Τι προκάλεσε τη χθεσινή αναστάτωση; Ο συνήθης ύποπτος, οι ρευστοποιήσεις στην αγορά παραγώγων. Πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια εξαϋλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την CoinGlass. Οι περισσότεροι είχαν θέσεις long. Πόνταραν στο γεγονός πως συνήθως κάθε νέο υψηλό προκαλεί ένα σμήνος ρεκόρ. Σε απανωτά νέα υψηλά.

Η χθεσινή πτώση ίσως αποδειχθεί λυτρωτική, καθώς, τουλάχιστον για την ώρα, «καθάρισε» η αγορά από την υπερβολική μόχλευση. Άρα αναμένεται η πορεία να ομαλοποιηθεί.

Πάντως μια υποχώρηση της τάξης του 10%, ακόμα και σε bull market, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Στην περίοδο ενός χρόνου, μεταξύ Μαρτίου 2020 (όταν σημειώθηκε το χαμηλό των 3.850 δολαρίων εξαιτίας της αποκορύφωσης του πανικού που είχε προκληθεί εξαιτίας της Covid) και στην κορυφή των 64.000 δολαρίων του Απριλίου 2021, είχαν σημειωθεί 13 διορθώσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

Νέες αγορές από τη MicroStrategy

Η εισηγμένη με τα περισσότερα Bitcoin στον ισολογισμό της, η MicroStrategy, σκοπεύει να δανειστεί 600 εκατ. δολ. για να αγοράσει κι άλλα!

Συγκεκριμένα σκοπεύει να εκδώσει ανώτερα μετατρέψιμα ομόλογα (senior convertible notes). Πρόκειται για χρεόγραφα που μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές ή μετρητά σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Θεωρούνται πιο ασφαλή από τις κοινές μετοχές με την έννοια ότι οι κάτοχοί τους έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση πτώχευσης. Τα ομόλογα θα έχουν ημερομηνία λήξης στις 15 Μαρτίου 2030, εκτός εάν εξαγοραστούν νωρίτερα, εξαργυρωθούν ή μετατραπούν σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v