Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από το Ηνωμένο Βασίλειο για ETNs στα crypto

Η είδηση βοήθησε το Bitcoin να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό σήμερα Δευτέρα, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να σημειώνει άνοδο άνω του 4% και να ξεπερνά τις 71.200 δολάρια.

Πράσινο φως από το Ηνωμένο Βασίλειο για ETNs στα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι δεν θα αντιταχθούν στη δημιουργία τίτλων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, μετά από παρόμοιες κινήσεις των εποπτικών αρχών σε άλλες αγορές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε ανακοίνωσή της, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) δήλωσε ότι «δεν θα έχει αντίρρηση» να δημιουργηθούν διαπραγματεύσιμα σε αγορά προϊόντα (ETNs - Προϊόντα Διαπραγματεύσιμου Χρέους) που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα (cETNs) και απευθύνονται σε επαγγελματίες επενδυτές.

«Με αυξημένη διορατικότητα και δεδομένα λόγω μεγαλύτερης περιόδου ιστορικού συναλλαγών, η FCA πιστεύει ότι τα χρηματιστήρια και οι επαγγελματίες επενδυτές θα πρέπει τώρα να είναι σε θέση να καθορίσουν καλύτερα εάν τα cETNs ανταποκρίνονται στη διάθεση που έχουν για ανάληψη κινδύνου», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η είδηση βοήθησε το Βitcoin να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό σήμερα Δευτέρα, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να σημειώνει άνοδο άνω του 4% και να ξεπερνά τις 71.200 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v