Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στα Αμοιβαία την Τετάρτη

Η ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 7,875 εκατ. € οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε αποδόσεις, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,02% και αντιστοιχούν σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών (χαμηλής) αξίας 2,209 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 25/7/2018

Μικρή άνοδο Ενεργητικού της τάξεως του 0,12% κατέγραψε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης και διαμορφώθηκε στα 6,572 δις €. Η ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 7,875 εκατ. € οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε αποδόσεις, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,02% και αντιστοιχούν σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών (χαμηλής) αξίας 2,209 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν, επίσης, θετικό 0,22%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, καμία δεν σημείωσε απώλειες, παρά μόνον μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,97%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,64%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,38% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,33%.

Παρά την εποχή και την περιορισμένη συναλλακτική αξία (καμία κατηγορία δεν ξεπέρασε το ένα εκατ. € σε συναλλαγές), η κινητικότητα των μεριδιούχων είχε ενδιαφέρον, αλλά η επενδυτική διάθεση ήταν κυρίως αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 894 χιλ. €, στα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 647 χιλ. €, και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 433 χιλ. € . Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με αρνητικό ισοζύγιο 315 χιλ. €, συνεχίζοντας τον μικρό ρυθμό πίεσης στα μερίδια τους (που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες). Στον αντίποδα, τις περισσότερες εισροές σημείωσαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 280 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 206 χιλ. €. Στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας διατηρείται ο αυξητικός ρυθμός μεριδίων, με νέες (οριακές) εισροές, αξίας 99 χιλ. €.

Σε σχέση με την έναρξη του έτους η αξία του Ενεργητικού παραμένει σε αρνητικά επίπεδα -1,28%, παρότι ο ρυθμός μεριδίων είναι θετικός 0,74%. Στο τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών επικρατούν οι ρευστοποιήσεις, οι οποίες έχουν διευρυνθεί (πλέον) σε 87,396 εκατ. €.

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v