Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια Αμοιβαία Κεφάλαια εμφάνισαν άνοδο τον Αύγουστο

Πρωταθλητές αρνητικής μέσης απόδοσης τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -6,05% τον Αύγουστο. Στον αντίποδα, ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή και τα Funds of Funds Μικτά.

Ποια Αμοιβαία Κεφάλαια εμφάνισαν άνοδο τον Αύγουστο

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ στην διάρκεια του Αυγούστου

«Φτωχότερο» σε κεφαλαιοποίηση κατά 83,969 εκατ. € ή σε ποσοστιαίες απώλειες -1,28% οδήγησε το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ, η μέχρι τώρα πορεία του Αυγούστου. Οι σημαντικές απώλειες της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων οφείλονται κυρίως σε πτωτικές αποδόσεις, καθώς το τελικό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν 9,986 εκατ. € (ο ρυθμός μεριδίων κινήθηκε πτωτικά -0,17%). Αποτέλεσμα ήταν η το Ενεργητικό να έχει υποχωρήσει σε σχέση με την έναρξη του έτους -2,48% και να έχει διαμορφωθεί στα 6,491 εκατ. € (στις 21/8, μάλιστα, κατέγραψε νέα χαμηλά έτους, που άγγιξαν το -3,09%).

Οι μέσες απώλειες της αγοράς σε απόδοση ανήλθαν σε -0,92%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με ζημιές και οι 7 με κέρδη. Πρωταθλητές αρνητικής μέσης απόδοσης τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -6,05% - επηρεασμένα σε ευθεία γραμμή από τις Τούρκικες εξελίξεις.

Ακολούθησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -4,37% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -3,20% Δυστυχώς, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια δεν βοήθησε το ΧΑ στην «πολυπόθητη» αντίδραση.

Στον αντίποδα, σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 2,12%, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 0,48% και τα Funds of Funds Μικτά με 0,38%.

Αν και διανύσαμε τον πλέον τουριστικό μήνα η κινητικότητα των μεριδιούχων ναι μεν οδήγησε σε χαμηλή συναλλακτική αξία, αλλά σε ικανοποιητικά, για την εποχή, επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται κυρίως ως μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 6,321 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 2,315 εκατ. € , στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,077 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,474 εκατ. €.

Αντιθέτως, τις υψηλότερες εισροές κατέγραψαν τα Funds of Funds Μικτά με 3,269 εκατ. €, τα Μικτά Α/Κ με 1,348 εκατ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 438 χιλ. €.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v