Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,22% στα Αμοιβαία την Πέμπτη

Οριακή υποχώρηση κατά 0,22% παρουσίασε το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων κατά τη χθεσινή ημέρα, με το ενεργητικό να διαμορφώνεται στα 28,04 δισ. ευρώ κυρίως εξαιτίας των εξαγορών μεριδίων που σημειώθηκαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού.

Το σχόλιο της Alpha Trust για την Πέμπτη 05/06/2003

Υποχώρηση, της τάξης του 0,22% (62,64 εκ. ευρώ), κατέγραψαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των ελληνικών ΑΕΔΑΚ, στην αποτίμηση της 5ης Ιουνίου και διαμορφώθηκαν στα 28,04 δισ. ευρώ. Οι συνολικές εξαγορές μεριδίων της ημέρας, προερχόμενες κυρίως από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού, ανήλθαν στα 39,39 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εκροές που σημειώθηκαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού, ύψους 42,46 εκ. ευρώ, οδήγησαν το ενεργητικό της κατηγορίας στα 14,77 δισ. ευρώ περιορισμένο κατά 0,29%. Το μερίδιο αγοράς υποχώρησε στο 52,67%.

Τα Μετοχικά Α/Κ Εσωτερικού, την Πέμπτη, κατέγραψαν απώλειες σε μερίδια και αποδόσεις. Η μέση απόδοση της κατηγορίας που διαμορφώθηκε στο -0,21%, σε συνδυασμό με τις εξαγορές μεριδίων (3,34 εκ. ευρώ), είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 0,41%, στα 3,37 δισ. ευρώ.

Στα Ομολογιακά Α/Κ Εσωτερικού, καταγράφηκε υποχώρηση ενεργητικού κατά 0,05%, στα 4,98 δισ. ευρώ, λόγω της αρνητικής μέσης ημερήσιας απόδοσης της τάξης του 0,17%. Ωστόσο, στην κατηγορία σημειώθηκαν εισροές ύψους 6,17 εκ. ευρώ.



Τέλος, υποχώρηση της τάξης του 0,28% σημείωσαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Μικτών Α/Κ Εσωτερικού που διαμορφώθηκαν στα 3,12 δισ. ευρώ, εξαιτίας των εκροών ύψους 6,63 εκ. ευρώ, αλλά και της αρνητικής μέσης ημερήσιας απόδοσης, της τάξης του 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο